Suzan van der Zwaag

‘De variatie maakt het werk zo bijzonder!’

De financiële sector bestaat uit instellingen die ervoor zorgen dat consumenten kunnen betalen, sparen, lenen en verzekeren. Het gaat dus om banken en verzekeraars, maar ook een bedrijf dat zorgt voor bijvoorbeeld de salarisadministratie. Volgens cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) werkten er in 2020 ongeveer 359.000 mensen in de Nederlandse financiële sector.

Suzan vd Zwaag (46)

Salarisadministrateur bij Ebbers Salarisadvies in Doetinchem

Femke Steger (25)

Ondersteunend medewerker Regio Bank in Beltrum

Werken in de financiële sector

Suzan van der Zwaag (46) rolde er eigenlijk in. Eerst door te helpen, daarna volgde ze een opleiding en zo groeide ze in het vak. Inmiddels werkt ze al vijftien jaar als salarisadministrateur bij Ebbers Salarisadvies in Doetinchem en ze gaat nog elke dag met veel plezier aan het werk. “Dat komt doordat we ons niet beperken tot het maken van een salarisspecificatie. We willen werkgevers echt ontzorgen. Ze kunnen ons bellen over alles wat met personeel te maken heeft, bijvoorbeeld over contracten, ziekmeldingen, ouderschapsverlof, opnemen van vakantiedagen. We willen onze cliënten niet alleen adviseren, maar ook ondersteunen, begeleiden en meedenken waar nodig. Vaak zijn het werkgevers, die niet zelf iemand in dienst hebben die daarin gespecialiseerd is. Die variatie maakt het werk zo bijzonder en elke dag is anders.”

Femke Stegers (25) deed een opleiding Zorg & Welzijn en werkte drie jaar in die sector, maar deed toen ook al veel de financiën. Ze merkte dat ze dat leuk vond en solliciteerde toen er een vacature was bij Scharenborg assurantiën / de RegioBank in Beltrum, het dorp waar ze opgroeide. Daar werkt ze nu een jaar. Femke heeft het erg naar haar zin en ze wil zich ook graag verder ontwikkelen. “Ze waren tijdens het sollicitatiegesprek heel positief en boden ook doorgroeimogelijkheden. Op dit moment ondersteun mijn collega (Marieke) in de behandeling van schades, waar ik veel van leer. En ik doe diverse werkzaamheden voor onze RegioBank. Ik help ik mijn collega’s bij het beantwoorden van vragen van klanten over bankzaken. Soms kan ik het zelf oplossen en waar nodig roep ik de hulp van een collega in. Het afgelopen jaar heb ik met het oog op mijn werk drie opleidingen gevolgd en de benodigde diploma’s behaald. Ik vind het leuk om aan de balie van de RegioBank klanten te helpen en mijn collega te ondersteunen bij het beantwoorden van vragen over schades.”

Feiten en cijfers:

  • Een belangrijke eerste indruk van de smalle welvaart biedt het bruto binnenlands product (bbp) per hoofd van de bevolking. De materiële welvaart is relatief laag in grote delen van het noorden van Nederland en ook in de Achterhoek.
  • Het bbp in de Achterhoek ligt op €33.500,00 per inwoner. Een stuk lager dan bijvoorbeeld in Utrecht (€59.900,00) of Amsterdam (€91.900,00).
  • Als we kijken naar de salarisstatistieken in de Achterhoek op 26 september 2023, dan verdient de gemiddelde werknemer een jaarsalaris van €28.488,00; om preciezer te zijn is het salaris €2.374,00 p.mnd., €594,00 p.wk of €15,62 per uur.
  • Salarissen kunnen variëren, afhankelijk van waar iemand werkt. Bij het vastleggen van een gemiddeld loon is het laagste jaarsalaris €26.124,00 en het hoogste tarief €33.672,00.

___________________________________________________________________

Droombaan

Benieuwd naar andere verhalen en droombanen? Laat je inspireren door Achterhoekse initiatieven via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *