De vrouwen van Hoezen Advocatenkantoor

‘We verdedigen de verdachte, niet de daad’

Deskundigheid en betrokkenheid, daar draait het om bij Hoezen Advocatenkantoor in Winterswijk. Het kantoor van Petra Hoezen is laagdrempelig en betaalbaar. “We hebben een no-nonsens mentaliteit. Ons enige doel is om cliënten op een prettige en gedegen manier bij te staan.“

Hoezen Advocatenkantoor timmert sinds 2010 aan de weg. Petra Hoezen ging in 2010 in haar eentje van start in Winterswijk, inmiddels zijn er drie medewerkers. Naast advocaat en praktijkhouder Petra Hoezen gaat het om officemanager Mariska Reimering en Didi van Bommel, advocaat-stagiaire. Het drietal kan goed met elkaar overweg, het zorgt voor een prima werksfeer. “Natuurlijk zijn er ook zwaardere zaken. Dan is het fijn dat er op kantoor een goede en ontspannen sfeer is.”

Strafrecht

De focus van het Winterswijkse advocatenkantoor ligt bij strafrecht. Petra is als strafrechtspecialist lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Didi heeft werkervaring in de rechtspraak en bij het Openbaar Ministerie. Het is voor hen belangrijk dat cliënten zich gelijk op hun gemak voelen: “Wij hebben geen oordeel over wat iemand eventueel heeft gedaan en vinden het belangrijk dat er sprake is van wederzijds vertrouwen.” De advocaten behandelen een breed spectrum van zaken. Van een klein vergrijp tot de zware delicten. Het kan gaan om diefstal, geweldsdelicten zoals mishandelingen en bedreigingen maar ook verkeersongevallen.

“Een zaak is succesvol verlopen als een onschuldig persoon wordt vrijgesproken of kan leven met de straf die recht doet aan de overtreding.” Volgens Petra geeft het een goed gevoel iemand te kunnen helpen. “Het gaat vaak om de underdog tegenover het systeem, in dit geval het Openbaar Ministerie. Meestal is het geen zwart-wit verhaal, maar is er ook een andere kant. Het is zaak daar aandacht aan te besteden.” Het kantoor krijgt ook te maken met moordzaken, de zittingen die een grote impact hebben op de samenleving. “We verdedigen de verdachte en niet de daad, dat is een belangrijke nuance. In een rechtstaat heeft de verdachte recht op een goede verdediging. Dat zorgt voor een eerlijk proces en daarbij is een advocaat wel nodig. Op die manier weet de rechtbank zeker dat alle informatie aanwezig is om een juist oordeel te kunnen vellen.”

Specialist

Het advocatenkantoor wil uitgroeien tot dé strafrechtspecialist van de Achterhoek. Dat zal zeker niet ten koste gaan van de laagdrempeligheid. Voordat corona zijn intrede deed, was er een wekelijks inloopspreekuur. Nu zijn mensen altijd op afspraak welkom voor een oriënterend gesprek. Zo’n intake van een uur is altijd gratis en vrijblijvend. Over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken. “U krijgt altijd vooraf een passende prijsafspraak. We zijn bewust ook pro deo advocaat en staan op die manier mensen bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Dan is er slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd.”

Contact

De openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoezen Advocatenkantoor

Gasthuisstraat 47

7101 DT Winterswijk

T   0543 533121 

E   info@hoezenadvocatenkantoor.nl

I    www.hoezenadvocatenkantoor.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *