De wereld over met een elektrische brommer

De wereld over met een elektrische brommer

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt‘.

Brekr bouwt elektrische brommers en die verkopen we inmiddels in Nederland, België en Duitsland. En binnenkort in meer landen. We willen van Brekr een fantastisch merk maken met licht elektrische voertuigen op twee wielen. Met de Brekr Model B hebben we alvast ons visitekaartje afgegeven.

‘Recentelijk stonden we op de CES in Las Vegas, ‘the biggest tech show on earth’, en het was duidelijk dat we met de brommer iets heel moois neer hebben gezet.’

Hoe zijn jullie op het idee van een Brekr gekomen?

Als liefhebbers van ‘wielen’ zagen we voertuigen elektrisch worden maar tegelijkertijd veranderde het design niet mee met de techniek. Waarom hebben elektrische brommers een benzinetank? In onze ogen bestond de logische elektrische brommer nog niet. Dat was het startpunt. Nu de transitie van benzine naar elektrisch versnelt zien we mogelijkheden voor ons als nieuwe speler met een eigen identiteit. De Achterhoek speelt een belangrijke rol daarbij. De streek ademt natuurlijk al motor, motorcross, lol, nuchterheid en kwaliteit uit. Dat past perfect bij Brekr.

Wat maakt een Brekr zo uniek?

Het design springt het meest in het oog. En design is heel belangrijk als het om motoren, brommers of auto’s gaat. Maar we hebben veel meer gedaan. Er is geluid aan de brommer toegevoegd wat je aan of uit kunt zetten. Rijden in stilte is geweldig maar soms ook gevaarlijk. We hebben nieuwe materialen toegepast zoals EVA op de batterijbox dat normaal voor de zolen van sportschoenen wordt gebruikt. Door een slim ontwerp kunnen onze klanten eindeloos combineren uit kleuren en zo de brommer customizen. 

Hoe ziet het team eruit?

Vanuit de voormalige Kruisberg Gevangenis in Doetinchem werken we met een team van 11 mensen aan Brekr. Daar doen we de ontwikkeling, marketing, verkoop en bouwen we de specials. In Veghel produceren we de Brekr en daar werken zo’n 5 tot 8 mensen aan de brommer. Meestal hebben we daarbij nog 4 tot 6 stagiaires van uiteenlopende studies. Denk aan commerciële opleidingen, technische, ontwerp en communicatie. 

Wat zijn hoogtepunten die jullie hebben bereikt? 

Dat zijn er een boel als je als starter begint. De onthulling in de Dru en de publieke première op de Dutch Design Week in Eindhoven horen daar zeker bij. De eerste reacties waren overweldigend en positief en voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn. Recentelijk stonden we op de CES in Las Vegas, ‘the biggest tech show on earth’, en het was duidelijk dat we met de brommer iets heel moois neer hebben gezet. De opmaat naar succes en meer wat ons betreft.

Kans maken op een Brekr?

Wil jij wel eens zien hoe een Brekr er in het echt uitziet én ben je benieuwd naar alle ondernemersverhalen van Niels? Bezoek dan vrijdag 13 mei de Talententuin en ontmoet Niels hier! Wil je ook nog eens kans maken om drie maanden lang op een Brekr te rijden? Reserveer dan je ticket voor de Talententuin en geef aan dat je af en toe wil meedenken over de toekomst van de Achterhoek. Samen maken we de Achterhoek nog mooier!

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *