Wish de specialist

Derustit Gelderland streeft naar perfectie

Bedrijf in Winterswijk sterk in behandeling van roestvaststaal

De Achterhoek telt verschillende gespecialiseerde topbedrijven. Deze ‘pareltjes’ maken of bewerken producten die de hele wereld overgaan. Vaak zijn ze niet eens zo bekend bij het grote publiek. Dat geldt ook voor Derustit Gelderland. De Winterswijkse onderneming timmert al bijna 35 jaar aan de weg en bedient een brede klantenkring die steeds groter wordt.


De Derustit Group is al meer dan 65 jaar gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van roestvaststaal. Daar wordt elektrolytisch polijsten, chemisch reinigen (beitsen en passiveren) en handmatig slijpen en polijsten bedoeld. De rvs-producten krijgen bij Derustit Gelderland in Winterswijk een corrosiebestendige toplaag. Met het beitsen en passiveren heeft het bedrijf een zeer sterke reputatie opgebouwd en wordt een lange levensduur gegarandeerd. Bedrijfsleider Marco ter Haar van Derustit Gelderland in Winterswijk vertelt na een boeiende rondleiding vol trots over de werkwijze van zijn bedrijf. “Er wordt met passie gewerkt en we streven naar perfectie”, benadrukt hij. “Met de beste kwaliteit kun je je onderscheiden en dat doen we al vele jaren. We moeten het van mond-tot-mond reclame hebben. Dat gebeurt door vakwerk te leveren.”

Breed inzetbaar

Derustit Gelderland maakt onderdeel uit van de Derustit Group met vestigingen in Heerenveen, Winterswijk en vier vestigingen in Duitsland. In Winterswijk werken tien medewerkers voor bijvoorbeeld machinefabrieken, bedrijven uit de zuivel-, bakkerij- en voedingsindustrie en ondernemingen in watertechnologie. “We zijn breed inzetbaar”, zegt Marco ter Haar. Tot de opdrachtgevers behoren toonaangevende bedrijven als Marel in Lichtenvoorde, G. van Beek Kalverstalinrichting in Barneveld, Addit, H en F, Sulo, Colubris, Starbucks en Nijhuis Pompen. In Winterswijk worden bijvoorbeeld de frames gebeitst van de ANWB-borden. Maar dat geldt ook voor de koffietankjes van Starbucks, Parijse afvalbakken en onderdelen voor kalverstallen overal ter wereld. “Hierbij gelden uiteraard hoge kwaliteitseisen. Daar voldoen we ruimschoots aan.”

Originele structuur


Het beitsen zorgt ervoor dat de originele structuur van de rvs-producten en onderdelen terugkomt. De vakkundige medewerkers verwijderen achtergebleven staaldeeltjes van het productieproces waardoor rvs een hogere weerstand tegen corrosie krijgt. De oxidehuid herstelt daarna langzaam door reacties met zuurstof. Derustit versnelt dit proces door chemisch passiveren. Er komt dan als het ware een nieuwe laag omheen. “Bij het beitsen maken we gebruik van dompelen, circuleren of sproeien, ook wel innevelen genoemd, afhankelijk van de complexiteit en grootte van de objecten. Dat gebeurt in de beits- of sproeihal, maar het kan ook op locatie gebeuren als het object niet geschikt is voor transport.”

Nauwkeurig én snel

De beits- en passiveerprocessen moeten niet alleen nauwkeurig, ook vaak snel gebeuren. Milieueisen spelen daarbij een rol. Derustit maakt waar wat het beloofd. Marco ter Haar: “Afspraak is bij ons ook echt afspraak. We leveren vakwerk en zijn uiterst flexibel vanwege een twee ploegensysteem. Niet onbelangrijk: ons bedrijf onderhoudt een optimaal contact met klanten. Dat komt omdat we goed bereikbaar zijn, ook telefonisch. De krachten van alle Derustit vestigingen worden gebundeld, waardoor we beschikken over een grote expertise. Dat is absoluut een meerwaarde!”

Voor meer informatie:

Derustit Gelderland B.V.

Koningsweg 223-225
7102 DT Winterswijk
T    0543 51 29 90
E    terhaar@derustit.nl

I     www.derustit.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *