DGM

DGM ontzorgt de opdrachtgever

Gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen

Een typisch Achterhoeks no nonsense bedrijf. Dak & Gevel Montage (DGM) in Lichtenvoorde heeft een goede naam opgebouwd. De onderneming is gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen, beschikt over jarenlange ervaring en ontzorgt de opdrachtgever.

Gerritjan Bloemers en Hans Wevers zijn de eigenaren van DGM. Het bedrijf ging op 1 april 2001 van start en is dus ruim twintig jaar actief. Destijds werkten er vier mensen. Het maakte daarna een mooie groei door. De economische crisis zorgde voor een lastige periode, maar Dak & Gevel Montage bleef op kleinere schaal overeind. Inmiddels is de weg terug ingezet en ziet de toekomst er goed uit. Er staan momenteel weer 11 mensen op de loonlijst. “We kunnen verder groeien, die ambitie is er. Uitbreiding van het aantal werknemers is gewenst om alle klussen te kunnen klaren”, vertelt Gerritjan Bloemers. “Maar het valt niet mee om mensen te vinden, het is vissen in een kleine vijver.”

DGM is dus op zoek naar jonge aanwas in de vorm van montagemedewerkers. Daarvoor kan het aanpakkers goed gebruiken. “Voor dit werk is geen opleiding. Mensen die handig zijn met gereedschap en geen 8 tot 5 mentaliteit hebben, mogen zich melden.” Nieuwe medewerkers komen in een leuk team met een informele sfeer en kunnen zich verder doorontwikkelen. “Ze hoeven, zeker in het begin, nog niet alles te kunnen. Ze worden verder intern geschoold, zodat ze de werkzaamheden goed onder de knie krijgen”, weet Bloemers die als eigenaar zelf net zo hard meewerkt. “Het is erg leuk maar toch ook wel enigszins ondergewaardeerd werk. Ik ga iedere dag met plezier aan de slag.”

Utiliteitsbouw

DGM is vooral actief in de utiliteitsbouw, het gaat dan voornamelijk om nieuwbouw en renovatie van bedrijfshallen soms met een grootte van wel 50.000 vierkante meter. Er worden door architecten en eindgebruikers hoge eisen aan gesteld. Dan moet er wel vakwerk worden geleverd. Dat gebeurt in eigen beheer met hoogwaardige materialen. Bij woningbouw moet je denken aan het bekleden van windveren en boeiboorden met metalen zetwerk. Het is ook toepasbaar bij schuurtjes en fietsenhokken. Dat scheelt onderhoudsgevoelig schilderwerk en het kan in alle gewenste kleuren.

DGM beschikt zelfs sinds kort over een nieuwe bedrijfshal met kantoren van ongeveer 600 vierkante meter. “Dat is handig voor de opslag van materialen en we kunnen er prima mensen ontvangen. Een heel verschil met de boerenschuur waar we ooit zijn begonnen. De nieuwe hal is het resultaat van hard werken van het hele team.”

Nieuwe bedrijfshal resultaat hard werken van het hele team

Contact

Dak & Gevel Montage (DGM)
Lievelderweg 73
7131 MB  Lichtenvoorde
T    0612995996

S https://www.montagebedrijf-in.nl/lichtenvoorde/dgm-dak-en-gevel-montage

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *