tips koningsdag achterhoek

Tweedehands pareltjes scoren en proosten op Willem: 9 x tips om te doen tijdens Koningsdag in de Achterhoek

Haal je knal-oranje hoed, shirt, pruik of zonnebril maar vast van zolder, want voor je het weet is het Koningsdag! Donderdag 27 april barst het van de uitjes in de Achterhoek – we zetten er een aantal op een rijtje.

Aalten Oranje

Tijdens Koningsdag in Aalten is er van alles te doen voor het hele gezin: van Koningsloop tot kleedjesmarkt en van miniconcerten tot schminken.

Het complete en vernieuwde programma voor 2023 vind je hier.

Koningsdag in ’s-Heerenberg

Voor vroege vogels zijn er ’s ochtends allerlei spelletjes te doen bij Sportcentrum Laco in ’s-Heerenberg. Vanaf 11.00 uur start meer spektakel op het Stadsplein: naast een rommelmarkt worden hier demonstraties gegeven hoe je schilderijen maakt met een verfcentrifuge. Muziek is er ook, van DJ Angelo.

Meer informatie lees je hier.

Oranjemarkt in Eibergen

Kraampjes en muziek! Ook in Eibergen kan je weer op zoek naar tweedehands pareltjes tijdens de traditionele Oranjemarkt tussen 10.00 en 16.00 uur. 

Meer informatie lees je hier.

Koningsfeesten in Doetinchem

Zeven podia, de kindervrijmarkt én een festival: het Koningsfeest wordt in Doetinchem grootser dan ooit gevierd. Zowel tijdens Koningsnacht als -dag bruist het in het centum. 

Je leest alle informatie hier

Voor wie de tent op zijn kop wil zetten, je kan ook losgaan op artiesten als Kraantje Pappie en La Fuente! Festivallen doe je zowel de nacht als dag tijdens We Are Royals Festival op de Bleek (Wijnbergseweg): je hebt wel een entreeticket nodig. 

Check het hier.

Volksfeesten in Winterswijk

De Kinderspelen op het Marktplein zijn inmiddels een begrip: van voetbaldarts tot het knikkerspel. Ook is de jaarlijkse paardenmarkt een hoogtepunt.

Uiteraard is hier ook een kindervrijmarkt. En tel daar nog de kermis bij. De tent is geopend tijdens de ‘Nacht van Oranje’ op de 26e en de 27e tijdens Koningsdag. Aan de noordzijde van de markt treden allerlei bands en dj’s op. Kleed je oranje en swing tot in de vroege uurtjes!

Het hele programma vind je hier.

Vogelschieten in Zutphen

Een mega-kleedjesmarkt en optredens van Eastwood Coverband (Koningsnacht) en partyband Heer en Meester (Koningsdag) op het feestplein achter de GGD: ook Warnsveld is van de oranje-partij! Ook vogelschieten en springkussens en schminken voor kinderen staan op het programma. 

Hier lees je meer.

Koningsdag in Dinxperlo

Koningsdag in Dinxperlo vier je door te frühshoppen in de Oranjetent. ’s Avonds is er een optreden van de band Cabrio.

Hier lees je wat er nog meer is te doen.

Willy’s autosterrit in Beltrum

Ook dit jaar is er weer een mooie route (40 kilometer lang!) door en rondom Beltrum uitgezet tijdens Koningsdag. Weet jij de weg na het lezen van deze cryptische route-beschrijving? Dan word je misschien wel bekroond tot Koning of Koningin van Willy’s autosterrit.

Ook zijn er Kinderspelen en tal van live-optredens!

Meer informatie en wat er nog meer op het programma staat, lees je hier.

Oranjefeesten in Vorden

Een kleine kermis, dansoptreden, stormbaan, oud-Hollandse spellen, Circus Lorelly, Bingo, rommelmarkt, levend tafelvoetbal, lampionnenoptocht… dit is slechts een greep uit de activiteiten tijdens de Oranjefeesten in Vorden. 

Met als afsluiting knallend vuurwerk! 

Het uitgebreide programma voor dit jaar, 2023, vind je hier

Uiteraard is dit slechts een deel van alle Achterhoekse uitjes tijdens Koningsdag.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *