Diversiteit in klantenportefeuille maakt werk in financiële sector leuk

Werken in de financiële sector is boeiend omdat je constant wordt uitgedaagd om complexe problemen op te lossen en invloedrijke besluiten te nemen die directe impact hebben op mensen. Daarnaast biedt de sector veel groeimogelijkheden en een leuk contact met klanten, vertellen Jorien Pelgrum en Yvet ten Dolle.

Yvet ten Dolle EFA (27 jaar)
Financieel en hypotheek adviseur bij Het Hypotheken Lokaal in Winterswijk

Jorien Pelgrum AA (43 jaar)
Manager accountancy bij Kab Accountants & Belastingadviseurs in Didam

Yvet ten Dolle (27) deed op de HAN in Arnhem de opleiding Financial Service Management. Als financieel adviseur draagt ze de titel EFA en staat ze ingeschreven bij de SEH. Daarmee kon ze bij bijna elke financiële instelling aan het werk. “Maar het klantcontact was voor mij echt het belangrijkst. Financiële zaken zijn niet altijd de gemakkelijkste en leukste dingen om te snappen, dus het is mooi om mensen daarin te ondersteunen. Eerst werkte ik bij de Rabobank bij ‘bijzonder beheer’ met mensen die een betalingsachterstand hadden en niet meer konden betalen. Maar ik vond het leuker en positiever om me met hypotheken bezig te gaan houden en ik ben nu gespecialiseerd hypotheekadviseur bij Het Hypotheken Lokaal. Bij het intermediair werken is leuker dan werken bij een bank. Het team is veel kleiner, er is open communicatie, een gezellige sfeer en een echt teamgevoel. Ik voel me daar echt op mijn plek. In onze branche en dus ook bij ons, zijn we altijd opzoek zijn naar jonge en enthousiaste mensen zoals ik, die dit vak willen leren, want er blijft altijd behoefte aan goed advies. De hypotheek is tenslotte voor de meeste mensen de grootste uitgaven van de maand. Hoe mooi is het om hierin te kunnen bijstaan.”

Jorien Pelgrum AA (43 jaar) begon in 2002 als stagiair in de accountancy branche. “Omdat deze stage goed beviel, ben ik na het afronden van de HEAO-opleiding bedrijfseconomie in september 2004 dan ook gaan werken bij Adviesgroep Gudden-Wanders-Te Kaat. Per 1 januari 2007 is dit kantoor overgenomen door Kab Accountants & Belastingadviseurs. Inmiddels heb ik ons functiehuis al een eind doorlopen. Gestart als assistent accountant, doorgegroeid naar accountant en groepsleider en toen van relatiebeheerder naar MKB adviseur. Sinds 1 januari 2024 ben ik werkzaam als manager van de accountancy afdeling op onze vestiging in Didam. Wat het voor mij zo leuk maakt om bij Kab te werken, is dat ik de gelegenheid krijg om mezelf verder te ontwikkelen. Kab is altijd in beweging. Verder spreekt de persoonlijke benadering van Kab en de diversiteit in onze klantenportefeuille en in collega’s mij enorm aan. Iedere dag is anders en loopt ook vaak anders dan ’s morgens gepland. Die variatie maakt het werk bijzonder.”

Feiten en cijfers

  • In de Achterhoek zijn in de financiële sector 960 arbeidsplaatsen en dat is 0,8% minder dan in de werkgelegenheidsstructuur van heel Gelderland.
  • In de Achterhoek is de werkgelegenheid in de financiële sector de afgelopen jaren onder druk komen te staan. In de periode 2007–2022 daalde het aantal werkzame personen in de sector financiële instellingen (-53,1%).
  • Voor 2024 wordt verwacht dat de werkgelegenheid in deze sector verder zal krimpen. De prognose voorspelt een daling van ongeveer 1% voor banen in de financiële dienstverlening.
  • De financiële sector in de Achterhoek is relatief klein vergeleken met de dominante maakindustrie en de zorg- en welzijnssector, die samen veel grotere werkgelegenheidsbijdragen leveren.
  • Ondanks deze ontwikkelingen blijven er mogelijkheden bestaan ​​in gespecialiseerde functies, met name door de krapte op de arbeidsmarkt.

___________________________________________________________________

Droombaan

Benieuwd naar andere verhalen en droombanen? Laat je inspireren door Achterhoekse initiatieven via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *