‘Door deze MG B leerde ik mijn vrouw kennen’

‘Door deze MG B leerde ik mijn vrouw kennen’

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers. Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de MG B van Wim te Riet

De MG B uit 1970 ziet er niet alleen fraai uit, het is ook een auto met een bijzonder verhaal. “Door deze klassieker leerde ik mijn vrouw Heidi kennen. Hoe mooi is dat”, lacht Wim te Riet. In 2022 maakte het stel een roadtrip door Italië met de Britse cabrio. “Het was geweldig. De reis verliep vrijwel probleemloos.”  

Gevoelige snaar

Wim te Riet (54) uit Winterswijk heeft een speciaal gevoel bij oldtimers. “Auto’s waren vroeger verschillend, ze hadden een eigen identiteit. De moderne wagens van nu lijken allemaal op elkaar.” De paarse (aconite) MG B raakt helemaal de gevoelige snaar. Dat heeft met de aparte kleur te maken en de herinneringen. “Ik heb er mijn huwelijk aan te danken. En het betekende het begin van Klassiekerrally Winterswijk. Daardoor ontstond een heel netwerk dat weer als kruiwagen heeft gediend voor de opstart van het bedrijf van onze zoon.”

Voldoende pit

De MG B kwam in 1994 in beeld bij Wim. Hij maakte een ritje in een exemplaar van een zus van een vriend. “Ik was onder de indruk. Een vlotte wagen met 95 pk en toch voldoende pit, een lichtgewicht ook. Het open rijden en het geluid van de motor spraken me aan.” Hij wilde altijd al een cabrio hebben, dus werden de pijlen gericht op een MG B. In Brummen kocht de Achterhoeker het model uit 1970. “Optisch verkeerde hij in prima conditie, maar in dat viel toch tegen. De nokkenas was versleten en de carrosserie bleek krom door schades.” De herstelwerkzaamheden pakte de eigenaar zelf op. Toen er een nachtrit van de MG-club op het programma stond, leek het hem leuk om mee te doen. “Ik zocht een bijrijder. Een vriend kwam met een collega van hem op de proppen: Heidi. Ze reed mee en er was gelijk sprake van een klik. We kregen een relatie en zijn inmiddels 23 jaar getrouwd. Je hoeft niet te raden wat de huwelijksauto was, haha.”

Afscheidstrip

Met de geboorte van zoon Daniël in 1997 bleek de MG B geen handige gezinsauto. Vandaar dat de ouders van Wim de wagen overnamen. Na enige tijd was een opknapbeurt nodig. “Een meerjarig project. Een flinke restauratie, maar ik deed het graag.” Daarna leek de auto verkocht te worden. “Daarom wilde ik er samen met Heidi nog een afscheidstrip mee maken. De vakantierit over zo’n 3.500 kilometer door Italië was onvergetelijk. Alleen de snelheidsmeter en toerenteller begaven het onderweg. Nou dan mag je niet klagen hoor. En nog mooier: de verkoop is inmiddels van de baan.”

___________________________________________________________________

Oproep
Heeft u een bijzondere auto of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *