Drooghout

Drooghout Gendringen ook gespecialiseerd in bestrijding bedwantsen en insecten

Bedwantsen kunnen voor veel overlast zorgen. In hotels maar ook in vrachtwagens zijn de kleine insecten een ware plaaggeest. Ze zorgen voor rode bulten, jeuk, allergische reacties en een vervelende geur. Drooghout Gendringen heeft de oplossing in eigen huis: Heat Treatment. Onder andere de transportsector en het hotelwezen zijn erbij gebaat en tonen interesse.

Drooghout Gendringen beschikt over een geavanceerde houtdrogerij met 37 droogkamers. Er wordt op een vakkundige manier hout gedroogd naar ieder gewenst vochtgehalte. Maar het bedrijf kan meer, het is gespecialiseerd in Heat Treatment. Deze techniek maakt korte metten met bedwantsen en andere insecten, maar ook schimmels en bacteriën. Snel, 100% effectief en milieuvriendelijk.

Innovatieve oplossing

De droogkamers van Drooghout Gendringen worden dus ook op een andere manier ingezet. Ze zijn uitermate geschikt voor Heattreatment. Het gaat om een innovatieve oplossing voor de bestrijding van bedwantsen en andere insecten. “Onze droogkamers worden niet ten volle benut”, vertellen Chantal ten Have en Miguel de Boer van Drooghout Gendringen. “Dat komt omdat het hout steeds vaker al in het land van herkomst wordt gedroogd. We hebben voldoende capaciteit voor andere activiteiten.”

Hittebehandeling

Daarom reageerde het bedrijf zes jaar geleden positief op een vraag van een groot transportbedrijf. Op de zitting of op het matras in de cabine werden soms bedwantsen aangetroffen. “De chauffeurs hadden er last van. Ze kregen gezondheidsklachten. Later hoorden we dat het veel vaker voorkomt. Het betreft een vrij onbekend probleem en waarover door schaamte niet graag over gepraat wordt.” Het transportbedrijf maakt sindsdien structureel gebruik van de diensten van Drooghout Gendringen. “De truck gaat zonder oplegger in één van de droogkamers.

Er volgt een hittebehandeling. “Dat is 100% effectief. De temperatuur wordt op vijf verschillende plekken gemeten, het gebeurt dus heel gedegen. De insecten en de eitjes gaan dood en het probleem is verholpen. De chauffeurs hebben weer een prettige en veilige werkomgeving.” De cabines kunnen daarna ook gelijk gereinigd worden. “We kunnen ons voorstellen dat meer transportbedrijven hier gebruik van willen maken. Ze zijn van harte welkom. Dat geldt ook voor hotels, zij kunnen de matrassen laten behandelen. En wellicht zijn er meer partijen die last hebben van bedwantsen of andere insecten, schimmels of bacteriën. Containers en pallets met goederen kunnen ook behandeld worden.”

Belangstelling

Drooghout Gendringen is ook bedreven in het drogen van andere materialen zoals rotan manden, het verwarmen van blikjes of het drogen na waterschade. Heeft u belangstelling? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Contact

Drooghout Gendringen
Wiekenseweg 30-32
7081 HS Gendringen
T: 0315 695155
E: info@drooghoutgendringen.nl
I: www.drooghoutgendringen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *