Wientjesvoort

huis in mediterrane villawijk

Een droomvilla. Zo mag je de markante woning aan de rand van Winterswijk wel noemen. Het moderne huis op landgoed Eelink ademt ongekende luxe en comfort. Prachtige vergezichten en zichtlijnen bepalen het beeld. De bewoners genieten er van rust en ruimte met alle privacy.

Op het fraai gelegen landgoed is een mediterrane villawijk ontwikkeld. De spraakmakende woning vormt een echte eyecatcher. Het is van alle gemakken voorzien en beschikt over een geweldige uitstraling. Over ieder detail is nagedacht. De riante villa beschikt over een zee aan licht en veel ruimte, in totaal zo’n 3.000 kubieke meter. Het perceel telt bijna 4.000 vierkante meter. Het grenst aan een grote retentievijver en een bos. “Het is een groot en strak huis, maar het voelt uitermate prettig. Heel warm zelfs”, vertelt de vrouw des huizes. “Dat komt omdat er intieme vertrekken zijn gecreëerd die erg knus aanvoelen”, vult haar echtgenoot aan.

New York Times

Er is veel aandacht geschonken aan zichtlijnen, ze zorgen voor de juiste beleving. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over. “Dat is heel bewust gedaan”, benadrukt architect Rob Rasquin. “Op die manier geniet je optimaal van de woning en de omgeving.” Het opvallende object bleef zeker niet onopgemerkt. Woonbladen publiceerden reportages en zelfs de New York Times maakte er melding van. Een bekende Nederlandse hiphopgroep nam in de woning een clip op van het nummer:

“Mi no lob”. Het filmpje op YouTube is inmiddels 35 miljoen keer bekeken!

Unieke plek voor een huis

Het fraaie huis won eerder ook al de Publieksprijs van de Achterhoek Architectuur Prijs. Rasquin tekende voor het ontwerp en is er terecht trots op. “Ik vond het een hele eer om deze woning destijds te ontwerpen. Het is in mijn ogen de meest unieke plek op het landgoed. Het bood talloze mogelijkheden. Over het eindresultaat zijn we allemaal zeer tevreden. Wat betreft woningbouw is dit mijn mooiste project.”

Rasquin werd als vriend van de opdrachtgevers ingeschakeld. Datzelfde gold voor Henry Hegeman van WBC Bouwgroep en Eric Slijkhuis van Slijkhuis Interieur. Volgens de bewoonster was het een project met en door vrienden. “Daar kijken we met veel plezier op terug.” De voorbereidingen duurden ruim een jaar, de bouw zelf bijna anderhalf jaar. “Er is gedegen gekeken naar oplossingen. Dat had zijn effect. Alles klopt en daar plukken we nog steeds iedere dag de vruchten van.”

Ongekende luxe, privacy en comfort 

Koi karpers

Er zijn veel ruimtes in de exclusieve villa die desondanks niet massaal oogt. Je bereikt de woning vanaf de oprit via een looppad, taatsdeur en een loopbrug. Een creatieve vondst over de vijver met koi karpers. De royale hal met vide en verbindingsbrug zorgt voor een ruimtelijk effect. Overal zijn kunstwerken gepositioneerd. Het meest favoriete vertrek is de eetkamer. Daar kunnen de bewoners en hun gasten ongedwongen praten en eten. “Het bourgondische tafereel aan de muur geeft de juiste sfeer weer.”

Zwembad en jacuzzi in huis

De andere kamers hebben een eigen sfeer, zoals de prachtige living met open haard en aangrenzend de loungeruimte die als tv-kamer dienstdoet. In de torenkamer kijk je uit over de hele omgeving. Alle slaapkamers beschikken over een eigen badkamer en balkon.

Design, kunst, schuifpuien en deuren zonder kozijnen tot aan het plafond zorgen voor gemak en een luxe afwerking.

In het souterrain bevindt zich de bar met biljart en de wijnkelder. Verder is er het wellness gedeelte gesitueerd met een groot binnenzwembad en een sauna. Via een grote schuifpui bereik je de relaxtuin met jacuzzi. Overdekte terrassen en twee bijzondere patio’s maken het plaatje compleet. Naast alle weelde is het ook nog een duurzaam huis door het gebruik van een elektrische bodemwarmtepomp. Mocht er een liefhebber zijn voor deze volledige villa op deze prachtige plek: Het is te koop.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *