Dry needling werkt snel en effectief

Eén van de specialisaties in onze praktijk is dry needling. Het is een snelle en effectieve behandelmethode waarbij stijve of verkrampte spieren worden aangeprikt en hierdoor langdurig ontspannen. Bij deze techniek worden ‘droge’ acupunctuurnaalden gebruikt, er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten.

Bij overbelasting door bijvoorbeeld een verkeerde houding of overmatig gebruik kunnen spierknopen actief en geïrriteerd raken. Er ontstaat een lokale verstijving in de spier. Dat zorgt voor verzuring, een slechte bloeddoorstroming en een gebrekkige afvoer van afvalstoffen. Als deze situatie langer duurt, kan dit lokale pijn, stijfheid en zelfs krachtsverlies in de spier tot gevolg hebben. Soms geeft het ook uitstraling naar andere gebieden.

Behandelwijze

We gaan eerst met u in gesprek en onderzoeken gericht uw klachten. Tijdens onze behandelingen wordt in eerste instantie bekeken of de pijn daadwerkelijk wordt veroorzaakt door een actieve spierknoop, zo’n spierverharding wordt ook wel triggerpoint genoemd. Is dit het geval dan wordt de knoop behandeld met een naaldje. Het inbrengen ervan voelt u bijna niet. Daarna wordt met de naald de knoop opgezocht, dit kan kortdurend een drukkend of knijpend gevoel geven. Als de naald de knoop raakt, ontstaat er in de meeste gevallen een ‘twitch’, een spontane aanspanning van de spier. Dat zorgt ervoor dat de knoop kan ontladen en aanwezige afvalstoffen eruit kunnen. Dit geeft vrijwel direct meer ontspanning en minder pijn.

Na de behandeling kan de spier stijf en beurs aanvoelen. Dit is een normale reactie en wordt meestal snel minder. Het kan zijn dat een aantal behandelingen nodig is om de knoop kleiner en minder actief te maken. Met de juiste adviezen en rekoefeningen kan worden voorkomen dat deze spierknopen terugkeren.

Contact

Voor meer informatie over dry needling neem gerust contact op met Fysiotherapie Sjaak Jansen via telefoonnummer 0544 352423. We helpen u graag!

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *