Boenders

dryrub.nl: kruiden maken het nog smaakvoller

Buiten eten en koken, veel mensen genieten ervan. Zeker nu het barbecueseizoen in alle hevigheid is losgebarsten. Een goed stuk vlees, vis of groenten, het verdient een goede bereiding én de juiste kruiden. Daar speelt dryrub.nl op in. De webshop is een initiatief van Toon en Desley Freriks en voorziet in een groeiende behoefte. “Dry rubs zijn droge kruiden die je over vlees wrijft. Het is een mengsel van verschillende kruiden die vlees, vis of groenten veel smaakvoller maken”, vertellen de ondernemers.

Webshop Toon en Desley Freriks voorziet in behoefte

‘Eten moet je toch, dan kan het maar beter lekker zijn.’ De slogan van dryrub.nl laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Met onderscheidende producten krijgt de buitenmaaltijd iets extra’s en daarmee meer glans. Met de kruiden kun je het vlees zoet of juist heel pittig maken of wat dacht je van een warme diepe smaak van een espresso rub. En omdat een dry rub in tegenstelling tot een natte marinade geen zuur bevat wat bindweefsel afbreekt, blijft de structuur (de bite) aan het vlees veel beter behouden. De webshop beschikt over een aantrekkelijk assortiment van artikelen. De dry rubs vormen een belangrijk onderdeel, maar er zijn ook messen, schorten, gietijzeren pannen en ander barbecue accessoires te bestellen. Het gaat allemaal om kwaliteitsproducten. “Het moet echt goed zijn en toegevoegde waarde bieden, anders verkopen we het niet.” Handig zijn de temperatuurmeters. Daarmee kun je bepalen of het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt en ga je voor safe. Je weet immers precies wanneer het medium, rare of well done is. Kortom, het ultieme gemak voor het bereiden van grote stukken vlees tijdens je low and slow sessies. Via de webshop is ook een heerlijk biertje te bestellen: Mannenpap, speciaalbier (IPA) en barbecue zijn namelijk goede maatjes van elkaar.

‘Eten moet je toch, dan kan het maar beter lekker zijn’


Voor Toon en Desley Freriks is DRYRUB.NL een neventak. Ze hebben beiden een baan in een ander vakgebied, maar zijn laaiend enthousiast over het nieuwe onderdeel. Zelfs de kinderen helpen met de bestellingen. “Waar ik vroeger als kind in het bedrijf van mijn ouders meehielp, zo zie ik onze beide zoontjes ook een steentje bijdragen aan ons bedrijf”, merkt Desley op. Het heeft allemaal te maken met de uit de hand gelopen hobby van Toon, een fervent barbecue-er. “Ik zie dit als een geweldige uitdaging. Het is een mooie stap naast onze andere activiteiten, goed te combineren ook.” Nu wordt er nog vanuit huis gewerkt, maar in de nabije toekomst wordt een ruimte met showroom in Ulft betrokken. Een stap richting verdere professionalisering.

Bestellingen en meer informatie waaronder blogs zijn beschikbaar via www.dryrub.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *