Slingeland Ziekenhuis

‘Dynamische baan met fijn menselijk contact’

Werken in de zorg biedt veel voldoening, dat hoor je vaak. Sophie te Loeke en Karl Lusink kunnen dat volledig beamen. Ze hebben het erg naar hun zin op de afdeling Radiologie van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. “Het is een dynamische baan met fijn menselijk contact en een prettige werksfeer.”

Sophie te Loeke en Karl Lusink zijn radiodiagnostisch laboranten in het Slingeland Ziekenhuis. Ze onderzoeken patiënten met behulp van o.a. röntgenfoto’s, CT-scans of MRI-scans. “Diagnostiek wordt steeds belangrijker”, benadrukt Karl. “Daarmee kan snel uitsluitsel worden gegeven over wat er aan de hand is. Daarom komen we door het hele ziekenhuis in actie.” Het gaat om de afdeling Radiologie, de spoedeisende hulp, de operatiekamer of op klinische afdelingen. Met de gemaakte beelden kan een radioloog een ziekte zoals kanker vaststellen, maar ook veranderingen van een bepaalde ziekte aantonen. Daarnaast biedt het uitkomst bij bijvoorbeeld ongevallen en hersenbloedingen. “Het is belangrijk werk en er komt veel techniek bij kijken. Dat vind ik erg mooi”, vertelt Sophie enthousiast. Collega Karl knikt bevestigend. “Maar er is zeker ook de menselijke kant. Het contact met de patiënten spreekt ons aan. Juist de combinatie maakt het zo aantrekkelijk.”

Kleine revolutie met contact

Karl (60) werkt al 32 jaar als radiodiagnostisch laborant in het Slingeland Ziekenhuis. Hij heeft het enorm naar zijn zin. “Ik heb mijn droombaan wel gevonden ja. Er is de afgelopen jaren best veel veranderd, noem het een kleine revolutie. Je groeit daarin mee.” Daarbij kon hij zichzelf ontwikkelen. “Het volgen van opleidingen voor specialisaties wordt gestimuleerd. Die kansen heb ik met beide handen aangepakt. Dat brengt je steeds verder.”

Fijne kneepjes

Sophie (30) is net afgestudeerd. Zij deed de HBO opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) waarbij werken en leren worden gecombineerd. “Je leert direct in de praktijk de fijne kneepjes onder een prima begeleiding en krijgt in het ziekenhuis geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheden. Het was voor mij een carrièreswitch, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Het is een erg interessante functie en je werkt met mensen.” Daarbij is de afdeling Radiologie een heel hecht team, zo weten Karl en Sophie uit eigen ervaring. “Er heerst een prettige werksfeer. We helpen elkaar en denken met elkaar mee. Het is serieus werk, maar er is ook zeker ruimte voor een lolletje.”

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *