Ebbers Salarisadvies ontzorgt en denkt met u mee

De fiscale wereld is een dynamische sector. Regelmatig zijn er nieuwe ontwikkelingen of veranderen er regelingen. Het team van Ebbers Salarisadvies in Doetinchem houdt het allemaal goed in de gaten om cliënten van de juiste adviezen te voorzien. Deze keer informeert Sandra Ebbers over de thuiswerkvergoeding, elektrische auto’s, de fiets van de zaak, het aanvullend geboorteverlof en de werkkostenregeling. Doe er je voordeel mee.

Thuiswerkvergoeding

Door de coronapandemie zijn we  veel vaker gaan thuiswerken. Om daar op in te haken is de thuiswerkvergoeding ontstaan die ingaat op 1 januari 2022. Het is een onbelaste vergoeding van 2 euro per dag die werkgevers aan hun werknemers kunnen betalen. Als dat gebeurt kunnen er geen reiskosten worden gedeclareerd. Je hebt recht op één vergoeding per dag. Gaat een werknemer ’s ochtends naar kantoor en hij werkt ’s middags thuis, dan mag de werkgever ervoor kiezen om òf de reiskosten te vergoeden òf een thuiswerkvergoeding te geven. De reiskostenvergoeding zal in bijna alle situaties een hogere vergoeding opleveren.

Elektrische auto

Het was door de lage bijtelling de afgelopen jaren interessant om een elektrische auto als auto van de zaak te rijden. Dat is nu minder aantrekkelijk aangezien de bijtelling per 1 januari 2022 omhoog gaat naar 16 procent over de eerste € 35.000 cataloguswaarde. Het verschil met een gewone auto van de zaak (met een bijtelling van 22 procent) is niet zo groot meer. Het is nu afwegen of het nog wel loont. Een OV-business kaart kan uitkomst bieden, mits de verbindingen goed zijn.

Fiets van de zaak

De vernieuwde fiets van de zaak regeling ging op 1 januari 2020 in, maar is vooralsnog geen groot succes. De belangstelling valt tegen omdat de werknemer er niet veel voordeel van heeft. Dat komt door de bijtelling van zeven procent, het feit dat de fiets eigendom blijft van de werkgever en je niet meer in aanmerking komt voor een reiskostenvergoeding. Er is een beter alternatief: de personeelslening voor de fiets. De werkgever  verstrekt een lening aan de werknemer; de werknemer koopt hiervan een fiets en  lost de lening af in bijvoorbeeld drie jaar. Er hoeft geen rente berekend te worden.  Je kunt afspreken dat er wel gewoon reiskosten worden vergoed. Als werkgever stimuleer je het bewegen en draag je bij aan de gezondheid van werknemers.

Aanvullend geboorteverlof

Het aanvullend geboorteverlof mag zich in een grote belangstelling verheugen. Partners kunnen naast één week standaard geboorteverlof nog eens maximaal vijf weken extra verlof krijgen tegen 70 procent van het salaris. Deze periode mag worden gespreid binnen zes maanden na de geboorte van het kind. Aandachtspunt is dat de werkgever dit binnen zes maanden aanvraagt bij het UWV anders volgt er geen vergoeding.

Werkkostenregeling

De vrije ruimte van de werkkostenregeling wordt weer 1,7 procent over de eerste  € 400.000 loonsom. De vrije ruimte was in verband met corona in 2020 en 2021 tijdelijk verhoogd naar 3 procent (over de eerste € 400.000 loonsom). Dit was o.a. bedoeld om extra ruimte te geven voor thuiswerkvoorzieningen. De extra vrije ruimte kan nog tot en met december van dit jaar benut worden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket of een (extra) kerstbonus.

Ebbers Salarisadvies informeert u graag verder over deze of andere zaken. Het kantoor maakt met kennis van zaken, sterke betrokkenheid en aantrekkelijke tarieven het verschil. Het verzorgt complete salarisadministraties of deeltaken en adviseert over fiscale zaken.

Voor meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact op met:

Ebbers Salarisadvies

Zuivelweg 85

7003 CD Doetinchem

T   0314 360947

E   ebbers@salarisadvies.com

I    www.salarisadvies.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *