stage naar baan

Een kijkje achter de schermen bij Marel in Lichtenvoorde

Op de kruising van de N18 met de N313 staat een groot wit gebouw met daarachter een enorme productiehal.
In dit pand is het bedrijf Marel gehuisvest, wellicht bij velen nog bekend onder de naam MPS of Stork. Het hoofdkantoor van het beursgenoteerde Marel staat in IJsland.

In de vestiging Lichtenvoorde, hoofdkantoor van de industrie Meat, worden systemen en oplossingen voor de rood vleesverwerkende industrie geëngineerd, geproduceerd en wereldwijd bij de klant geïnstalleerd. Naast varkens- en runderslachtlijnen worden ook intralogistieke systemen en afvalwaterzuiveringssystemen ontworpen.
Op deze locatie zijn meer dan 500 medewerkers werkzaam.

In de ruim opgezette engineeringsafdelingen worden hoogwaardige systemen en oplossingen bedacht voor vleesverwerkende bedrijven, overal ter wereld. Met behulp van geavanceerde (3D) programma’s ontwerpen de engineers klantspecifieke oplossingen. Klantspecifiek, omdat de regels en productiemethodes overal ter wereld verschillen. Ieder project is daardoor al een uitdaging op zich.
Voor een aantal bewerkingen maken we gebruik van robots; met name in de bedrijven die varkensvlees verwerken. Deze zogenaamde M-line robots kunnen tot wel 800 varkens per uur verwerken.
Iedere robotfunctie is door de eigen R&D afdeling ontworpen en geprogrammeerd.
De volledige montage en het onderhoud van de installed base wordt door eigen montage- en serviceteams overal ter wereld uitgevoerd.

Bij Marel hebben we alle facetten onder één dak: van verkoop tot en met de installatie bij de klant.

De productie is opgedeeld in zeven verschillende afdelingen: Magazijn, Mechanisch, RVS, Laser- en kantafdeling, Constructie, Assemblage en Expeditie.
Het Magazijn behelst een oppervlakte van 3.000 m2 en biedt plaats aan 25 stellingen. In het Magazijn liggen allerlei onderdelen voor de productieafdelingen opgeslagen, alsmede reservedelen, die door de afdeling Service naar onze klanten, waar ook ter wereld, gestuurd worden. Deze onderdelen kunnen vaak al binnen 24 uur bij de klant zijn.

Eyecatchers

Één van de eyecatchers van de laser- en kantafdeling is een gigantische lasersnijmachine, die sinds 2018 in gebruik is. Deze machine wordt bediend door twee ploegen. Er worden platen gesneden van maximaal 2 bij 4 meter, 15% staal en 85% rvs. Het betreft een volledig geautomatiseerd systeem: het ruwe materiaal wordt verwerkt tot een kant en klaar onderdeel, dat verder verwerkt worden tot een compleet product.
Ook is er onlangs in nieuwe kantbanken geïnvesteerd. De grootste kantbank kan platen van 4 meter over de volledige lengte en breedte van 2 meter bewerken.

Op de Assemblage-afdeling worden de diverse machines en systemen gemonteerd, waarna deze naar de grote expeditiehal verplaatst worden, waar ze transport gereed gemaakt worden.

Ondanks de coronabeperkingen draait de productie nog steeds op volle toeren, met inachtneming van de regels. De teams op de diverse afdelingen zijn verdeeld in kleurengroepen, waardoor in geval van een besmetting niet de gehele productie in quarantaine hoeft. Daarnaast volgen de medewerkers de coronaregels zeer zorgvuldig op.

Het mag duidelijk zijn, dat Marel veel mogelijkheden biedt aan (technisch) talent. Op de diverse afdelingen, zowel op kantoor als in de productie, zijn er verschillende vacatures beschikbaar, op ieder niveau. Voor mensen die graag mogen reizen, ook buiten onze landsgrenzen, zijn er eveneens legio mogelijkheden, ondanks dat hier momenteel beperkingen voor gelden.

Werken bij Marel is werken in een dynamische omgeving, waarin de Achterhoekse no-nonsense cultuur hoog in het vaandel staat. Voor meer informatie over de openstaande vacatures verwijzen wij je naar marel.jobs.com.

Marel


Albert Schweiterstraat 33


7131 PG Lichtenvoorde


T: +31 544 390500 l E: info.lcv@marel.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *