Een levenstestament houdt het bedrijf gezond

roerdink

Het is voor iedereen goed om na te denken over het maken van een levenstestament, maar voor ondernemers in het bijzonder. Zo is er in veel bedrijven niets geregeld over wie het roer overneemt als de ondernemer-eigenaar wegvalt, met alle gevolgen van dien.

In een levenstestament kan een ondernemer een persoon aanwijzen die tijdens een periode van ziekte of afwezigheid de belangrijke beslissingen neemt, zodat het bedrijf verder kan. Ook kan een ondernemer in dit levenstestament beschrijven wat de ideeën zijn voor de toekomst en kunnen er toezichthouders worden benoemd die controleren of het bedrijf wordt voortgezet op de manier die de ondernemer voor ogen heeft. Het is belangrijk voor de continuïteit van een bedrijf dat er zo’n regeling is.

Daarnaast kan een ondernemer ook allerlei persoonlijke zaken regelen in het levenstestament. Bijvoorbeeld wie de privérekeningen beheert en de betalingen doet, of wie de beslissingen over eventuele medische behandelingen neemt. In het levenstestament van een ondernemer zie je vaak dat er twee vertrouwenspersonen worden benoemd: één die de onderneming tijdelijk overneemt en een ander die de persoonlijke zaken behartigt.

Als wij een levenstestament voor een ondernemer maken, nemen we de hele juridische situatie van het bedrijf onder de loep. In sommige gevallen kan op een andere manier naast het levenstestament ook de continuïteit van het bedrijf worden verstevigd. Door bijvoorbeeld de aandelen te certificeren. En als de aandelen van de B.V. al gecertificeerd zijn, door een opvolgend bestuur te benoemen. Ook kan er een specifieke volmacht vanuit de onderneming worden gemaakt voor bepaalde ondernemingshandelingen.

Ook voorsorteren op de toekomstige bedrijfsopvolging of verkoopplannen maakt deel uit van onze aanpak. Wij weten uit ervaring dat ondernemers graag zo veel mogelijk in één keer regelen.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak. U bent van harte welkom in Groenlo of Eibergen!

Edwin Roerdink
Mardine Grijsen

Roerdink Grijsen
Netwerk Notarissen
info@rgnotarissen.nl
www.rgnotarissen.nl

Mardine Grijsen
Nijverheidsstraat 8-02
7151 HN Eibergen
T 0545 726 199

Edwin Roerdink
Winterswijkseweg 23
7141 DM Groenlo
T 0544 461 925

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.