Een levenstestament, waar was dat ook al weer voor?

Daarvoor dus, als u het allemaal niet zo goed meer weet. Want wie regelt uw zaken, als u dat zelf niet meer kunt? Denk aan een ziekte of onverwachte omstandigheden. Ga dan naar Notariskantoor Roerdink & Stevelink. U kunt een persoon die u vertrouwt de bevoegdheid geven om uw zaken te regelen. Dat legt u vast in een levenstestament. En dat is niet alleen belangrijk voor oudere mensen, maar ook voor jongere mensen en ondernemers. Uw levenstestament kunt u uw wensen op verschillende gebieden vastleggen en tevens wanneer het levenstestament in werking moet treden. Met een levenstestament voert u zelf de regie en houdt u de rechter buiten de deur. Wat kunt u zoal regelen?

Administratieve zaken

Hierbij moet u denken aan het betalen van rekeningen en het doen van belastingaangiften.

Persoonlijke belangen

Wie neemt de beslissing over bijvoorbeeld opname in een verpleeghuis als u dat zelf niet kunt? Deze persoon kan ook voor u regelen dat uw woning wordt verkocht en uw huisdieren nieuw onderdak krijgen.

Medische wensen

Misschien wilt u dat artsen er alles aan moeten doen om u in leven te houden als u erg ziek bent. Of misschien wilt u dat juist niet…

Zakelijke belangen: voor ondernemers

En wat gebeurt er als u een onderneming of een BV heeft, en u tijdelijk of een langere tijd geen beslissingen kunt nemen? U kunt dan regelen of en hoe uw bedrijf door anderen moet worden voortgezet.

Voor jongere mensen

Ook op jongere leeftijd kan men met een ernstig verkeersongeluk of ziekte worden geconfronteerd. Een eventuele partner kan dan niet in alle gevallen uw zaken regelen.

Vertrouwen

Het is uiteraard belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt wie u aanwijst om uw wensen uit het levenstestament uit te voeren. U kunt ook meerdere personen aanwijzen. Of  een toezichthouder benoemen; deze controleert of uw levenstestament goed wordt uitgevoerd.

Een levenstestament bevat úw wensen

Uiteraard kunt u meer dan bovenvermelde situaties/wensen in uw levenstestament regelen. Wij luisteren naar uw wensen, attenderen u op de mogelijkheden, ondersteunen u bij het maken van keuzes en zorgen ervoor dat het juridisch juist wordt geregeld.


Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak. U bent van harte welkom!

Notariskantoor Roerdink & Stevelink
Winterswijkseweg 23
7141 DM  Groenlo
T 0544 46 19 25
I info@rsnotarissen.nl
W www.rsnotarissen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *