Mercedes

‘Een Mercedes-Benz 250 S is pure nostalgie’

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers. Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de opvallende collectie van garagehouder Raymond Jongh met onder andere een Mercedes-Benz 250 S.

Hij is van jongs af aan gefascineerd door de stijlvolle wagen. Bij het model vechten elegantie en degelijkheid om voorrang. Raymond Jongh (53) noemt het een iconische en tijdloze auto. Het gaat hier om de Mercedes-Benz 250 S. “Het was in de jaren en zestig en zeventig een echte directeurswagen. De klasse druipt er vanaf. Velen kennen en waarderen deze Mercedes. Ooit wil ik er ook in rijden, dacht ik lange tijd.”

Jeugdsentiment

De passie voor Mercedes werd hem met de paplepel ingegoten. “Mijn vader had een grote voorliefde voor het merk. Het was zeker in die tijd het paradepaardje onder de auto’s. Pa reed een 250 S, ik was als jongen van een jaar of zeven nogal onder de indruk van de wagen. Op latere leeftijd krijg je te maken met jeugdsentiment. Het zou toch wel mooi zijn om de auto als klassieker aan te schaffen, was steeds mijn idee.”

Gered

In 2015 werd zijn wens werkelijkheid. De garagehouder in ’s-Heerenberg kreeg via een kennis een Mercedes-Benz 250 S W108 uit 1966 aangeboden. “De eigenaar wilde de koperkleurige auto opknappen, maar kwam te overlijden. De wagen was weliswaar compleet maar moest nog helemaal in elkaar worden gezet. De familie wilde er vanaf. Ik had er wel oren naar, daarmee kon ik mijn horloge vijftig jaar terugdraaien én werd de klassieker gered van de sloop.”

Opknapbeurt

Maar de grootscheepse klus moest nog wel worden geklaard. Het project duurde ongeveer drie jaar. “Ik deed het tussen het werk door en ’s avonds. Het was wel heel leuk om te doen, zeker toen de finish in zicht kwam.” Sindsdien rijdt Raymond er slechts zelden mee. “Hij staat teveel stil, het ontbreekt me aan tijd. Maar als ik er mee op pad ben, is het echt genieten. Vorstelijk rijden noem ik het altijd. Toch wil ik hem vanwege emotionele waarde en het nostalgische gevoel niet kwijt.” Het bleef niet bij de 250 S. De Achterhoeker kocht ook nog een Mercedes Benz 280 W123 coupé in chocoladebruin uit 1977, die eveneens een flinke opknapbeurt verdiende. Een wagen met slechts 84.000 kilometer op de teller. “Uitzonderlijk, het was een echte buitenkans. De 280 is al veel moderner. Het rijdt heerlijk, een stuk vloeiender dan de 250 S.” Raymond heeft tevens enkele oude motoren van vooral zijn favoriete merk Honda en een originele Zundapp brommer in bezit. “Zo’n zelfde exemplaar reed ik vroeger ook, je snapt dat ik er heel blij mee ben.” 

Bekijk hieronder de video van de geweldige Zundap, Mercedes-Benz 250S en Mercedes-Benz 280 W123

___________________________________________________________________

Oproep
Heeft u een bijzondere auto of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *