Barink Badkamers

Elektro Techniek Fukkink verricht gecertificeerde inspecties

Voorkom problemen en laat elektrische installaties inspecteren

Als werkgever ben je volgens de Arbowetgeving verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Een goede werking van installaties is daarbij van groot belang. Daarom moeten installaties periodiek worden gekeurd. In deze regio is Elektro Techniek Fukkink in Lichtenvoorde daarvoor de aangewezen partij.

Elektro Techniek Fukkink (ETF) is het enige bedrijf in Oost-Gelderland met een SCIOS certificering. De certificering houdt in dat het bedrijf in Lichtenvoorde geaccrediteerd is om deskundige inspecties te verrichten aan elektrische installaties. Eigenaar Danyel Fukkink heeft al veel ervaring op dit gebied. “Met de inspecties voldoe je als werkgever aan de verplichtingen van de Arbowetgeving. Dat is wel zo prettig, anders loop je grote, onnodige risico’s.” Als er iets gebeurt en je hebt je zaakjes niet op orde, dan kan dat hele vervelende consequenties hebben. De schade wordt dan meestal niet gedekt door verzekeringsmaatschappijen. “In zo’n geval kan bijvoorbeeld een brand tot een faillissement van het bedrijf leiden”, weet Fukkink. “Dat gebeurt helaas regelmatig.” Het kan ook zo zijn dat personeel letsel oploopt door een ondeugdelijke installatie. Buiten het persoonlijke leed loopt letselschade flink in de papieren. “Ook dat kan het voortbestaan van de onderneming in gevaar brengen. Het is dus veel beter om problemen te voorkomen en de installaties periodiek te laten keuren.”

Scope 8 en Scope 10

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen vragen in hun verzekeringspolis om een Scope keuring,  Scope 8 (NEN3140: aanraakveiligheid voor mens en dier) of Scope 10. Scope 10 is een inspectie die ontwikkeld is door verzekeringsmaatschappijen en gericht is op brandrisico vanuit elektrisch materieel. Met deze inspectie gebaseerd op de NTA 8220 weet u zeker dat u aan de polisvoorwaarden van uw brandrisicoverzekering voldoet. Elektro Techniek Fukkink is zowel voor Scios Scope 8 als Scope 10 door de Kiwa gecertificeerd.

Elektro Techniek Fukkink is helemaal thuis in de materie en weet precies wat er moet gebeuren. Het bedrijf voert een risico-inventarisatie uit aan de hand van een visuele inspectie en metingen en beproeven van de installatie. De verdeel- en regelkasten ondergaan een infrarood inspectie. Het totale onderzoek geeft inzicht in de onderhoudstoestand van een installatie. Daarmee krijgt de eigenaar een onafhankelijk oordeel. Indien de installatie niet helemaal voldoet, gaat de rapportage gepaard met een lijst van gebreken en tekortkomingen. Wanneer deze tekortkomingen met verhoogde veiligheidsrisico’s binnen een vastgestelde termijn zijn opgelost, volgt na het ondertekenen van een herstelverklaring of een herinspectie goedkeuring en kan de verzekeringsmaatschappij op de hoogte worden gesteld.

Ons inspectie aanbod:

  • NEN 1010 oplever inspecties nieuwbouw
  • Scope 8 / NEN3140 inspecties
  • Scope 10 inspecties

Voor meer informatie of aanvragen van een inspectie:

Elektro Techniek Fukkink

Herman Olijslagerstraat 20

7132 CP  Lichtenvoorde

T   06 54282140

E   info@elektrofukkink.nl

I    www.elektrofukkink.nl/inspecties

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *