Taal

Erfrechtplan, zonde van je geld?

Op dit moment zijn diverse bedrijven actief die advies geven over testamenten en levenstestamenten. De gratis lezingen van erfrechtplan trekken veel bezoekers. Maar heeft het zin om daarna een paar duizend euro aan deze bedrijven uit te geven voor je erfrechtplanning?

Gratis lezingen

Potentiële klanten worden geworven per brief of met advertenties in plaatselijke dagbladen. Hier worden bijvoorbeeld gratis lezingen aangeboden waarin een adviseur uitlegt hoe je met een flexibel testament op erfbelasting en zorgkosten kunt besparen.

Kosten adviseur én notaris?

Vaak vloeit uit een lezing een vervolgafspraak voort met een adviseur, die het een en ander voor je doorrekent op basis van jouw vermogen. Dit lijkt in eerste instantie gratis en vrijblijvend, maar dat is niet het geval. Het is een slimme manier om middels groepsdruk en ‘gratis’ advies, de klant het gevoel te geven om met de betreffende adviseur in zee te gaan. Op een bepaald moment moet er expliciet een opdracht worden ondertekend en voor sommige mensen is het dan niet meer eenvoudig om te weigeren. Testamenten en levenstestamenten via dergelijke tussenpersonen zijn erg kostbaar omdat zowel de adviseur moet worden betaald als een notaris. De kosten zijn dus lager als je rechtstreeks naar de notaris gaat. Ook het tv-programma Kassa heeft in 2019 aandacht besteed aan “De booming business van erfrechtplanbureaus”.

Bespaar kosten en ga direct naar de notaris

Voor de meeste mensen heeft het geen enkele zin om iemand voor je erfrechtplanning in te schakelen. Maak daarom rechtstreeks een afspraak bij de notaris om onderwerpen te bespreken zoals besparing erfbelasting, besparen zorgkosten of wilsonbekwaamheid. Notarissen zijn specialist op dit gebied. Zij leggen de mogelijkheden uit in eenvoudige bewoordingen en met voorbeelden.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder met het opstellen van een (levens)testament. Je kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend gesprek in “gewone mensentaal” over besparing erfbelasting, zorgkostenclausule en andere mogelijkheden van het levenstestament en het flexibele testament.

Roerdink Grijsen Netwerk Notarissen

E: info@rgnotarissen.nl

I: www.rgnotarissen.nl

Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo | T: 0544-46 19 25

Nijverheidsstraat 8-02 7151 HN Eibergen | T: 0545-72 61 99

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *