Evolutio brengt theatrale dansvoorstelling Brief

Evolutio brengt theatrale dansvoorstelling Brief

Stichting Evolutio brengt dit najaar een geheel nieuwe theatrale dansvoorstelling naar Theater de Storm. Op vrijdag 25 en zondag 26 november nemen danstalenten uit Oost-Nederland het publiek in de voorstelling ‘Brief’ mee in een terugblik op het leven. Zou je als je alles over kon doen dezelfde keuzes maken?

Dagelijks maak je zo’n 35.000 keuzes. Van onbeduidende besluiten tot levensbepalende beslissingen. Zou je dezelfde persoon zijn in andere omstandigheden? En ben je tevreden met de persoon die je bent geworden? Dat soort vragen worden beantwoord in de verhalende dansvoorstelling van choreografen en initiatiefnemers Lidy Toebes-Hungerink en Tim Aafjes.

De danstalenten nemen het publiek mee in een voorstelling met verschillende dansstijlen. Denk aan urban en hiphop, maar ook klassiek ballet en moderne dans. Van energiek tot verstilling, van spektakel tot bezinning; in een bijzondere fusie van dansstijlen nemen de dansers het publiek mee door een leven met pesterijen, onzekerheid, depressie en eenzaamheid, maar ook een leven gevuld met plezier, vriendschap en liefde.

Talentontwikkeling
Stichting Evolutio is een regionaal dansgezelschap bestaande uit talentvolle dansers met
professionele ambities. Jong danstalent krijgt dankzij Evolutio de mogelijkheid om zich in de regio verder te ontwikkelen. Veel dansers die de afgelopen jaren deel uitmaakten van Evolutio zijn inmiddels professioneel met het dansvak bezig.

De gastchoreografen die Lidy en Tim ondersteunen deze productie zijn Fleur Swienink (danser bij RTL-programma’s als The Masked Singer en De Enige Echte), Manou te Voortwis, Femke Rijks, Romy Houwers, Kimberley Meijer, Hellen Schieven en Charlaine Dollekamp.

Tickets
Nieuwsgierig geworden? Bestel je tickets voor zaterdag 26 november voor € 22,50 bij theaterdestorm.nl. De voorstelling op vrijdag 25 november is een besloten scholenvoorstelling. Aanmelden als school? Neem contact op via stichtingevolutio@gmail.com.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *