Excelsior Eibergen gaat weer offline met liveconcert “Revived”

Het coronavirus heeft 1,5 jaar impact gehad op muziekvereniging Excelsior Eibergen. Door alle wisselende maatregelen was en is het niet eenvoudig om samen te blijven musiceren. Maar de muzikanten bleven live spelen wanneer dat kon en als dat niet het geval was werd uitgeweken naar online meetings, onder andere met een workshop van componist Johan de Meij vanuit New York. Ook maakten ze in kleine groepjes een professionele studio-opname van het werk Olympica.

Op zaterdagavond 20 november 2021 komt het harmonieorkest van Excelsior Eibergen letterlijk en figuurlijk van het scherm af en gaat live verder. Niet voor niets heeft dit concert de titel Revived: nieuw leven ingeblazen. Excelsior is springlevend en laat dat graag horen.

Op die avond brengen we weer mooie harmoniemuziek ten gehore: van de legendarische Armeense Dansen (Alfred Reed) tot de Continental Overture (Johan de Meij) en van Coldplay tot Revived (Christiaan Janssen).

Heel speciaal is de uitvoering van het werk Casanova van Johan de Meij, voor cello en harmonieorkest. Solist op cello is Mathias Schwaiger Pearson, een jong talent uit Noorwegen die studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het concert vindt plaats in theater ’t Spieker in Eibergen en begint om 20.00. Bij mogelijke aanscherping van de maatregelen wordt het concert verplaatst naar de Pickerhal om ook afstand te kunnen houden. In beide gevallen is de entree is vrij, wel wordt een coronacheck gevraagd.

Reserveren kan via kaarten@excelsioreibergen of aan de kassa.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers, ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *