Fysiotherapie na corona (COVID-19)

Na een coronabesmetting kan het zijn dat u last krijgt van bepaalde klachten. Fysiotherapie kan u daar mee helpen. Fysiotherapie Sjaak Jansen heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten in huis voor de begeleiding bij het herstel na een coronabesmetting. Wanneer u een corona besmetting doorgemaakt heeft, kan dit een grote invloed hebben op het dagelijkse leven. Klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, concentratieverlies (vol in het hoofd), spierkracht- en/of conditieverlies komen veelvuldig voor. Deze klachten kunnen een grote impact en/of beperkingen hebben op uw sociale en dagelijkse activiteiten. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie, zodat u handvaten krijgt om zo goed mogelijk met de beperkingen om te kunnen gaan. 

De behandeling voor corona gerelateerde klachten kan bestaan uit o.a.  

  • Advies m.b.t. de omgang met uw klachten en beperkingen, zoals bijvoorbeeld de juiste verdeling van energie over een dag. 
  • Ademhalingsoefeningen  
  • Conditietraining 
  • Krachttraining 

Naast deze behandelmogelijkheden werken wij samen met verschillende disciplines, zoals specialisten, diëtisten of ergotherapeuten. We zorgen voor een optimale behandeling door voor iedere patiënt een behandelplan op maat te maken, waarbij soms de inzet van meerdere disciplines een rol kan spelen. 

Vergoeding 

Vanaf 18 juni 2020 kunnen corona patiënten gebruik maken van fysiotherapie uit de basisverzekering. Dit houdt in dat zij minimaal zes maanden lang gebruik kunnen maken van fysiotherapie met een maximum van 50 behandelingen. Soms is het namelijk mogelijk, indien nodig, een verlenging voor zes maanden aan te vragen bij de specialist. Door aanspraak te maken op de basisverzekering, komt het eigen risico wel voor rekening van de patiënt. Uiteraard is om gebruik te maken van deze vergoeding wel een verwijzing nodig van een specialist of huisarts. 

Wilt u graag meer informatie rondom fysiotherapie na een doorgemaakte coronabesmetting? Bel gerust naar 0544-352423. 

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *