Squash Plus & Health Focus

Gamen en squashen tegelijk bij Squash Plus & Health Focus

Ivo Wubbels is directeur van het Doetinchemse Engine Software, de oudste game ontwikkelaar in Nederland. Daarnaast is hij mede eigenaar van de sportschool Squash Plus & Health Focus. “Het zijn twee dingen die normaal gesproken niks met elkaar te maken hebben, maar die we hier toch hebben samengebracht”, vertelt Ivo.

In de sportschool is een squashbaan omgebouwd tot interactieve squashbaan. Bij deze manier van squashen registreren sensoren het contact van de bal met de muur terwijl met een beamer een fraai beeld op de muur geprojecteerd kan worden. Op deze manier kunnen spelers actief deelnemen aan computerspelletjes. De spelletjes zijn zo ontworpen om spelers op een leuke en vermakende manier fit en actief te houden. De bal slaan tegen een virtueel bewegende muur geeft squash als sport een hele nieuwe dimensie. “De baan werd een week voor de eerste corona lockdown opgeleverd en heeft de afgelopen jaren veel stilgestaan. Vanaf nu willen we daar verandering in brengen en mensen op een laagdrempelige en informele manier enthousiast maken voor deze manier van bewegen.”

Geschikt voor iedereen

De interactieve squashbaan kan volgens Ivo iedereen laten zien dat bewegen ook leuk kan zijn. Als we op deze manier meer mensen in beweging kunnen krijgen is ons doel bereikt. Spelers worden door het systeem uitgedaagd op hun eigen niveau steeds een stapje harder te lopen, we noemen dat hoera-momentjes. Prestaties kunnen zelfs vergeleken worden met die van andere spelers over de hele wereld.  Ivo: “We dachten eerst dat dit vooral leuk voor tieners en twintigers zou zijn, maar het blijkt dat het een succes is bij jong en oud. Geef een groep kleuters een paar ballen en laat ze die naar de vissen gooien: dolle pret. Maar ook senioren die komen voor pilates of krachttraining willen vaak na hun eigen les even de interactieve squashbaan op. Ze vinden het fantastisch en trainen ondertussen hun coördinatie en geheugen: win-win”.

Oneindige mogelijkheden

Naast de spelletjes en trainingsmodules voor squashers zal er bij Engine Software de komende jaren nog veel meer modules voor de interactieve squashbaan gemaakt worden. Zo wordt er gedacht aan leuke spelletjes voor kinderfeestjes, challenges voor bedrijf uitjes of modules die tijdens gymlessen gebruikt kunnen worden. Maar ook niet-squashers kunnen zich uitleven op deze baan, zo zijn de meeste spelletjes ook prima met een voetbal te spelen. Leuk als wintertraining voor voetballers of handballers.  

Wil je meer weten over de interactieve games? Kijk dan op de website van Engine Software: www.engine-software.com.  Zelf interactieve squash een keer proberen? Reserveer dan via www.squashplus.nl of kom kijken aan de Rossinilaan 2 in Doetinchem.


___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *