van stage naar baan

GGNET biedt Susanne de uitdaging die ze zocht

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt‘. Dit keer gaat het over Suzanne, die kreeg de uitdaging die ze zocht van GGNET.

‘Jongeren moeten het gokje wagen en er niet vanuit gaan dat het te hoog gegrepen is.’

De 22-jarige Susanne Hendriks uit Zelhem heeft nooit overwogen de Achterhoek te verlaten en volgt daarom haar BBL opleiding in de psychiatrie in Doetinchem. Wat er dan zo fijn is aan de Achterhoek? “De rust en mensen hier.”

De rust die ze ervaart in de Achterhoek, ziet ze echter niet altijd terugkomen in haar BBL opleiding bij GGNet. De ouderen afdeling in de richting psychiatrie is net in ontwikkeling en hierdoor lekker druk. Voordat Susanne bij GGNet terecht kwam, was ze verzorgende in de ouderenzorg. Toch koos ze voor een andere richting, en besloot de sprong te wagen om bij GGNet te solliciteren.

Hoe bevalt werken bij GGNet?

“Dat bevalt heel goed! Ik krijg goede begeleiding en er staat een fijn team op de afdeling. Dit is ook echt nodig, omdat het voor onszelf mentaal ook heftig kan zijn. De ouderen op de afdeling hebben te maken met depressies of psychoses, waardoor wij veel heftige verhalen horen. We zijn dus echt meer dan collega’s. We helpen elkaar op moeilijke momenten.”

Naast een hecht team biedt GGNet ook een MBP groep aan voor alle startende leerlingen. Deze groep wordt begeleid door een opleider binnen GGNet en begeleidt ook in schoolopdrachten.

Heb je binnen dit beroep mogelijkheden om door te groeien?

“Na een BBL opleiding krijg je in principe een vast contract aangeboden. Als je eenmaal binnen bent, kun je veel bereiken. Je hebt niet veel ervaring nodig wanneer je bij GGNet solliciteert, zolang je maar zelfstandig bent en stevig in je schoenen staat. Daarnaast is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om door te stromen naar het HBO.”

Susanne vertelt dat GGNet vaak gezien wordt als een werkgever waar je, zeker als jongere, lastig wordt aangenomen. Achteraf gezien bleek dit dus allemaal mee te vallen. “Jongeren moeten het gokje wagen en er niet vanuit gaan dat het niet lukt. GGNet staat open voor jongeren en laten je graag meekijken op verschillende afdelingen.”

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

“Iedere dag is anders. We beginnen met een overdracht en het inlezen van patiënten. We zorgen er dan voor dat iedereen om half 9 aan het ontbijt zit. Dit gaat de ene dag heel makkelijk, maar de andere dag kunnen er één of meerdere mensen tegenstribbelen. Het ligt er maar net aan of iemand met het goede been uit bed is gestapt. Dit moet je dan ook aanvoelen. We werken nauw samen met artsen en psychiaters om een goed beeld te krijgen van de mensen die bij ons in behandeling zijn.”

Waarom is het interessant voor jongeren om bij GGNet te werken?

‘De psychiatrie is sowieso een heel interessant beroep. Toen ik nog als verzorgende in de ouderenzorg werkte, merkte ik dat ik niet echt tijd had voor de mensen die ik verzorgde. Nu heb ik daar wel veel tijd voor en dat vind ik mooi. Daarnaast biedt GGNet een opleiding en een goed contract aan. Ze betalen je hele studie. Ik kan alle jongeren dan ook aanraden om te solliciteren. Op de website staan duidelijke filmpjes over iedere afdeling. Wanneer je eenmaal aan het werk bent kun je ook zeker duidelijk een grens aangeven. Zeg wat je wel en niet wil, daar staan ze voor open!’

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *