GOEDE VOORNEMENS

Tegen de tijd, dat u deze column leest, zijn de meeste goede voornemens alweer voor een groot gedeelte weggezakt. Ook voor mij erg herkenbaar. Ze hebben vaak te maken met milieu en gezondheid. Ik heb me voorgenomen om nooit meer in een vliegtuig te stappen, zo, die is eruit! Behalve voor een bezoek aan mijn naar Canada geëmigreerde zus en familie, mijn enige uitzondering.

Een goed voornemen die ik ook echt wil naleven: tevreden zijn met en oog hebben voor ‘kleine dingen’. Alledaagse dingen, zoals een vers broodje kunnen kopen, genieten van een vers bakkie koffie, voldoende stilstaan bij het voorrecht van geliefden om je heen. Dat klinkt misschien niet alledaags, maar toch heb ik en velen het geluk, om vrienden en familie te hebben. Als je dit waardeert en koestert, komt ook de gedachte op: wie heeft dit misschien niet, wie is er eenzaam en kunnen we daar misschien ook iets voor betekenen? Ik hoop dat dit voor velen ook een opkomende gedachte is en dat we hier in 2022 invulling aan kunnen geven.

Gezondheid

Omdat ik werk met kinderen met een ontwikkelingsbeperking, lukt het misschien gemakkelijker om het als rijkdom te ervaren, dat je kind gezond is en ook dat vele andere mensen om je heen gezond en welvarend zijn. Misschien is het dan gemakkelijker om tevreden te zijn en je gelukkig te voelen met de kleine dingen om je heen. Dit hebben we geleerd van ouders en de collega’s. Het gaat er niet om wat niet goed gaat of wat je niet hebt, maar juist wat wel goed gaat en wat je wel hebt. Dus blij zijn met kleine stapjes en kleine alledaagse dingen. We horen wel eens van mensen die ons werk bezoeken, dat het opvallend is, hoe warm de mensen zijn,  hoe aardig. We werken met ons hart en daar hoort deze tevredenheid ook bij, voor iedereen is dat vanzelfsprekend. Maar vanuit het maatschappelijk kader zal dit opvallend zijn en dat zegt dan weer veel over de maatschappij. Dus….. hopelijk lukt het met deze woorden om een beetje over te brengen van tevredenheid en aardigheid. Een beetje oog en oor voor de mooie kleine dingen des levens en het gaat vanzelf!

Annette Koenders,

Manager Kind en Jeugd Zozijn.

Zozijn

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *