Gooische villa in Eibergen

‘Gooische’ villa buitenbeentje in Eibergen

Rust, ruimte, natuur, voldoende voorzieningen en een prettige sfeer. De Achterhoek is een fijne streek om te wonen. De gemeenten Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten tellen ruim 300.000 inwoners. Aan fraaie woningen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder huis. Met deze keer een eigentijdse villa in Eibergen.

Ben ik hier wel goed? Dat is mijn eerste gedachte als ik voor de rubriek Mijn Droomhuis industrieterrein De Mors in Eibergen oprijd. Bedrijfspanden bepalen het beeld, maar de navigatie geeft toch echt aan dat de locatie in de buurt moet zijn. Nog amper 100 meter staat op mijn scherm aangegeven.

Eigentijds

Iets verderop aan de andere kant van de Berkel staan wel veel huizen. Zou ik daar moeten zijn? De twijfel slaat toe. Als ik de telefoon wil pakken om de woningeigenaar te bellen, ontwaar ik aan de rand van het gebied een poort met toegangshek. En ja hoor, daarachter verscholen staat de kapitale villa. Ik herken het van de foto’s die ik gemaild heb gekregen van de aannemer Rob Spikker die mij tipte. Een eigentijds maar ook landelijk onderkomen met de wow-factor. Het is een typisch Gooische villa, een buitenbeentje in Eibergen. “Veel mensen verwachten het hier niet”, vertelt Maurice Startman even later onder het genot van een kopje koffie. “Het is een heel verrassende plek. Op het industrieterrein maar toch met alle rust en een prachtig uitzicht, aan de rand van de Berkel. We wonen dichtbij het dorp en toch buitenaf.”

Inspiratie

De 54-jarige ondernemer van The Hair Hub woonde al in Eibergen, in het centrum bij zijn zaak. Hij wilde wat meer vrijheid en ruimte. “Ik kende deze plek, gelegen tussen woonwijk Op de Bleek en industrieterrein De Mors. Er is een aftakking van de Berkel gemaakt, daar ligt de kavel aan. Dat heeft wat extra’s.” Het terrein was eigendom van een projectontwikkelaar. Het plan bestond om er zes woon-werk woningen te realiseren. Deze standaard huizen met een hal raakten niet verkocht, er was omstreeks 2014 door de economische crisis amper interesse. “Daarom ben ik met de projectontwikkelaar in gesprek gegaan om twee van de zes kavels te kopen en het verder zelf te ontwikkelen. We zijn eruit gekomen en bij de gemeente kreeg ik daarna de benodigde vergunningen.” Maurice wist precies wat hij wilde. Aan de hand van een zelfgemaakte schets ontstond op papier zijn droomhuis. “Ik kom voor mijn werk overal in het land, dus inspiratie genoeg. Het voorbeeld zag ik aan de Loosdrechtse Plassen in het Gooi. Dat vormde de basis.”

Piet Boon

Het werd een eigentijdse woning met allure. Een rieten kap en een speels gevelbeeld met houten rabatdelen in combinatie met wit pleisterwerk en ruime overstekken zorgen voor een fraaie uitstraling. De overkapping met buitenkeuken en het zwembad zijn andere comfortabele elementen. Binnen ademt alles luxe en evenwichtig, het hoge afwerkingsniveau is opvallend. De bekende ontwerper Piet Boon was verantwoordelijk voor de interieuradviezen. “Zijn tekeningen waren bepalend voor het ontwerp van het huis. Het is dus andersom geredeneerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en krijg je precies wat je voor ogen hebt.” De styling was in handen van Maison Manon. “Qua sfeerbeleving zit het wel goed.”

Grote vloertegels

De entree is uitnodigend en heeft met de vide karakter. De woonkamer en de loungeruimte met filmprojectie en eiken vloer zijn gescheiden door een kast, een zogenoemde roomdivider. Twee gashaarden maken indruk. De keuken met alle benodigdheden en donkere kasten en de bijkeuken zijn voorzien van grote vloertegels van 1,5 meter. Dat geeft rust. In de bijkeuken is de apparatuur mooi weggewerkt. De bovenverdieping bestaat uit vier ruime slaapkamers en twee badkamers. “De bouwtijd was amper vier maanden, best bijzonder. Door een goede voorbereiding is alles naar wens. Het klopt gewoon, hier hoef ik niet meer weg”, aldus de eigenaar van 28 kapperszaken in heel het land.

Lil Kleine

Veel inwoners van Eibergen kennen de stijlvolle villa van Maurice Startman die er met zijn kinderen Jesse en Amber woont. Dat komt mede door het feestje dat hij vierde toen hij 50 jaar werd. Dat vond plaats in de buitenlucht bij zijn huis onder een grote spantent en met een optreden van de bekende zanger Lil Kleine. Vanaf de spoorbrug konden omstanders meegenieten van het muzikale spektakel en uiteraard werd daar volop over gesproken.

___________________________________________________________________

Oproep droomhuis
Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *