audiotour doetinchem

Gratis audiotour door binnenstad Doetinchem

Sinds kort heeft Doetinchem iets nieuws: een audiotour door de binnenstad. De tour is voor iedereen te lopen met zijn of haar eigen smartphone via de gratis izi.TRAVEL-app. Maker van de tour is Nico Leusink (26), geboren en getogen Doetinchemmer. Het hele project deed hij zelf: van routeplanning tot inspreken en van afmixen tot het ontwerpen van de flyer.

“De inspiratie kwam toen ik met mijn vriendin een weekendje weg was, en in het stadje waar wij waren vond ik via de VVV zo’n audiotour door het centrum. Mensen hebben tegen mij wel eens vaker gezegd dat ik echt een ‘radiostem’ heb, en toen ik erachter kwam dat het izi.TRAVEL-platform voor iedereen vrij toegankelijk was is het balletje gaan rollen,” aldus Leusink.

Omdat het eigenlijk een uit de hand gelopen hobbyproject is, is er wat tijd overheen gegaan. Het weekendje weg was in juni 2021 maar nu, ruim een half jaar later, staat er een volwaardige audiotour compleet met geluid én beeld.

Startpunt van de audiotour is de VVV Doetinchem, en de tocht van 2,3 km duurt circa 1 uur. Onderweg kom je langs zowel historische hoogtepunten als moderne toevoegingen aan de stad, en de tour is voor iedereen gratis. Aan het eind is wel een mogelijkheid tot het doen van een vrijwillige donatie. De route is volledig buiten en in het openbaar, dus ook in tijden van lockdown een leuk uitje!

De audiotour is te vinden via de izi.TRAVEL app (te downloaden in de App Store of Google Play), door te zoeken op “Doetinchem”. Je kunt ook onderstaande QR-code scannen. Daarnaast is de audiotour ook te vinden via deze link: https://izi.travel/nl/browse/doetinchem

Qr code audiotour

___________________________________________________________________

Uitjes in de Achterhoek
Erop uitgaan in de Achterhoek? Bekijk dan de mogelijkheden via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *