Grootse Buutavond in kermistent Zieuwent!

grootse-buutavond-eumkes-zieuwent

Buutreedner Daniël Schmitz tijdens optreden bij CV d'Olde Waskupen. Foto: Marco Scheurink

Na 2 stille jaren zonder carnaval, pakken CV De Eumkes uit Zieuwent groots uit tijdens hun 11-jarig jubileum. Zo zal er op vrijdag 17 juni een buutavond worden georganiseerd in de grote feesttent, die de dagen erna dienst zal doen tijdens de Zieuwentse kermis.

De Buutavond is tevens een eerbetoon aan de overleden Willem ‘Petas’ Rouwhorst. De succesvolle Zieuwentse buutreedner organiseerde zelf jaarlijks een buutavond bij het Kevelder. Vlak voor het overlijden hebben De Eumkes toegezegd die handschoen te zullen gaan oppakken.

Tijdens de Buutavond worden bezoekers getrakteerd op 4 buutreedners van formaat! Uit Brabant komen Boy Jansen (o.a. winnaar Keiebijters Kletstoernooi), Freddy van den Elzen (o.a. publieksprijs Brabants Buutkampioenschap) en Rob Scheepers (o.a. winnaar Goeie To(o)n Kletstoernooi). Uit ’s-Heerenberg komt Daniël Schmitz (o.a. winnaar Achterhoeks- én Twents Buutkampioenschap). De avond zal worden afgesloten met een echt carnavalsfeest door de Gekke Boys (2 DJ’s uit Lievelde).

De avond begint om 20.00 uur, terwijl van 19.30 uur de inloop zal zijn. Zoals bij een goede Buutavond hoort, zullen de bezoekers aan lange tafels zitten en worden ze bediend door obers. Tijdens het feest van de DJ’s kunnen de voetjes wel van de vloer. Verkleed komen mag, maar is zeker geen must. Het wordt een avond voor jong en oud, ook voor hen die gewoon een avond willen lachen om de buuts.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij SPAR Zieuwent en Het Witte Paard en kosten 11 euro per stuk.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *