Angela’s wereld – Haat-liefdeverhouding – Borst

De zomer betekent hogere tempraturen dus meer zichtbare borst, minder stof, badkleding uit de kast en niet iedereen is daar even blij mee.

Opwinding, genegenheid en troost. Gevoelens die borsten teweegbrengen bij mannen. En, in sommige gevallen uiteraard ook bij vrouwen. Vrouwen (zoals ik) aan de andere kant, de bezitsters van borsten, in meer of mindere mate, hebben vaak een haat-liefdeverhouding met een borst.

Vanaf het moment dat ze begonnen te groeien, groeide ook mijn afkeer. Als ballerina aan het Conservatorium wilde ik geen borsten krijgen. Ik vond het verschrikkelijk. Langzaam groeide ik van kind naar vrouw en daar zat ik absoluut niet op te wachten. Ik baalde van mijn borsten, ik wilde ze niet en zaten alleen maar in de weg. Zo begon mijn haat-liefdeverhouding met ze.

Het krijgen van borsten stond voor mij gelijk aan volwassen worden. Iets waar ik nog helemaal niet klaar voor was. Moeders hadden borsten, meisjes van 18 hadden borsten, de vriendinnen van mijn moeder hadden borsten, maar ik toch nog niet? Ik was er als 14 jarig meisje nog helemaal niet klaar voor, maar langzaam drong het besef tot me door dat ik wel degelijk die richting op ging. Ik zat in de pubertijd, zo ongeveer de laatste halte voor het volwassenen-station. De trein reed en reed en ik kon hem niet stoppen.

In mijn ogen hingen ze verkeerd, waren veel te groot en ze zaten niet gelijk. Van alles kon ik bedenken wat er mis was met mijn borsten, maar iets goeds kon ik niet bedenken. Bij ieder ander mens had ik ze prima gevonden, maar niet op mijn lichaam. Daar hoorden ze niet. Ik wilde ze niet.

Toen ik 21 jaar werd heb ik een borst verkleining ondergaan. Destijds besefte ik niet dat borsten ook andere functies hadden. Ik dacht destijds niet aan later. Dat ik misschien zelf wel moeder wilde worden en dat borsten daar een andere rol gaan spelen. Een hele mooie en intieme rol. Als ik hier nu aan denk voel ik mij schuldig over mijn afkeer naar mijn borsten toe. Laat staan dat vrouwen genoodzaakt zijn een medische borstoperatie te moeten ondergaan. Vreselijk!

Lieve borstbezitsters, te groot of te klein, weg met die onzekerheid; onze borsten mogen er zijn! Wurm ze lekker in je bikini of badpak deze zomer 😉

xx Angela

Kin omhoog, borst vooruit

en wens jullie allemaal een fantastische zomer toe!

borst

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *