Hallux valgus

Hallux valgus

Hallux valgus is een veel voorkomende aandoening . Het is een standsafwijking van de grote teen, waarbij het middenvoetsbeentje van de grote teen naar buiten staat, terwijl de grote teen zelf naar binnen wijst. Hierdoor ontstaat aan de binnenkant van de voet een uitstekende knobbel, die zeer hinderlijk kan zijn tijdens het lopen. Naast het feit dat een hallux valgus stand lastig en pijnlijk kan zijn vinden de meeste mensen dit ook geen mooi gezicht.

De eerste klacht bij een hallux valgus is pijn ter hoogte van het grondgewricht grote teen. Toegenomen druk en wrijving in de schoen kunnen oorzaak van zwelling en roodheid van de huid zijn. Door verminderde belastbaarheid van de grote teen kunnen ook elders in de voet klachten ontstaan.

Hamerteenstand

In de volgende fase ontstaat een hamerteenstand van de tweede teen waardoor de grote teen zich hieronder nestelt. Het is niet duidelijk hoe een hallux valgus precies ontstaat. Bij vrouwen komt het meer voor dan bij mannen. Meerdere factoren spelen een rol. Het kan erfelijk zijn. Ook kan sprake zijn van een doorgezakte voet. Het slapper worden van gewrichtskapsel door het ouder worden kan meespelen.

Zacht leer

De klachten worden in eerste instantie niet operatief behandeld. Hierbij gaat het vooral om het aanpassen van de schoenen.  Zacht leer is comfortabel en kan worden opgerekt op de plek van de pijn. Het dragen van te hoge hakken en schoenen met een smalle punt wordt sterk afgeraden.

Gespecialiseerd

Krabben orthopedische schoentechniek is gespecialiseerd in het oplossen van voetproblemen. Dit gebeurt op basis van orthopedische medische kennis in combinatie met eerlijk vakmanschap en moderne technieken. Wij zijn een erkend bedrijf. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit en service.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Afhankelijk van de aard en ernst van de klachten zijn er verschillende oplossingen mogelijk:

Steunzolen

Om de pijn in de voorvoet te verminderen kunnen steunzolen worden vervaardigd die uw voet corrigeert. De steunzolen zijn, samen met geschikte schoenen, een goede combinatie om het looppatroon te verbeteren. Tijdens een vrijblijvende intake wordt tevens een goed schoenadvies gegeven.

Op maat gemaakte schoenen

Als confectie schoenen door de breedte van uw voet geen optie is zijn (deels) op maat gemaakte schoenen de oplossing.  Onze orthopedische schoentechnici kunnen u informeren over de mogelijkheden hierin.

Blijf dus niet lopen met pijnlijke voeten en maak een afspraak voor een vrijblijvend advies en informatie. U kunt een afspraak maken bij Walter Krabben of Anne Marie Griffioen

Krabben Orthopedische Schoentechniek
Kerkstraat 20
7135 JL Harreveld
T: 0544- 37 73 08
E: info@krabbenost.nl
I: www.krabbenost.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *