van stage naar baan

Handige tips om van jouw stage je baan te maken

MIJN Achterhoek werkt

Het is weer begonnen: de stageperiode van het nieuwe schooljaar. Misschien ben jij wel, net als veel andere studenten, in de afgelopen weken begonnen met je stage. Maar wat kun jij tijdens jouw stage doen om de kans te vergroten dat je aan het eind van je stage een baan aangeboden krijgt? Wij geven je een aantal tips!

Maak een goede indruk

De eerste indruk die een bedrijf van jou krijgt begint al op het moment dat je solliciteert bij voor een stageplek. Het is dan ook belangrijk dat je CV en sollicitatiebrief in orde zijn en hier geen (spel)fouten in staan. Daarnaast speelt je eerste echte stagedag een grote rol. Wees enthousiast en laat merken dat je het fijn vindt om hier aan de slag te gaan.

Toon initiatief

Een goede indruk maak je door boven de rest uit te springen en net dat beetje extra te doen. Een goed voorbeeld hiervan is initiatief nemen. Wees nieuwsgierig en vraag of er extra opdrachten en/of taken zijn waar jij mee aan de slag kunt. Het is beter om initiatief te nemen met het risico iets te doen dat niet helemaal perfect zal zijn, dan dat je onzichtbaar blijft door enkel de taken uit te voeren die je toegewezen hebt gekregen. Krijg je een taak toegewezen die niet binnen jouw taakomschrijving zit? Zeg hier dan geen nee tegen, maar laat zien dat je hier ook voor open staat. Zo laat je zien dat je flexibel inzetbaar bent op verschillende afdelingen. Dit zorgt voor een actieve werkhouding, wat zal opvallen bij je collega’s en werkgever.

Stel vragen

Wanneer iets niet duidelijk is of wanneer je ergens tegenaan loopt, twijfel dan niet en stel vragen. Dit kan je ook een hoop tijd en frustratie schelen. Ook is het goed om feedback te vragen op het werk dat je levert. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent in je werk en dat je je werk graag goed wilt doen.

Netwerk

Stel je open op naar je collega’s, wees geïnteresseerd in hen en laat je enthousiasme zien. Toon interesse in het werk, stel vragen en praat gezellig. Let er wel op dat je niet te veel je best doet, dit kan soms niet oprecht overkomen. Ook kan je op LinkedIn met collega’s connecten. Zo kan je na het einde van je stageperiode contact houden.

Wees duidelijk voordat je stage eindigt

Soms kan het lastig zijn, maar het kan geen kwaad om bij het bedrijf aan te geven dat je interesse hebt om na je stage daar aan de slag te gaan. Als het bedrijf niet weet dat jij er graag zou willen werken dan zullen ze je minder snel een baan aanbieden. Het kan voorkomen dat er op dat moment geen mogelijkheid is om je een baan binnen het bedrijf aan te bieden. Wanneer je aan het bedrijf laat weten dat je geïnteresseerd bent in een baan, is de kans groter dat er contact met je wordt opgenomen wanneer dit wel zo is. Daarnaast heb je, tijdens de sollicitatieprocedure, al een streepje voor op buitenstaanders omdat je al eens stage hebt gelopen bij het bedrijf.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *