Heerlijk fietsen door Keppel-Zelhem-Doetinchem met de Wijnroute!

Heerlijk fietsen door Keppel-Zelhem-Doetinchem met de Wijnroute!

Vind jij het ook zo fijn om lekker in de buitenlucht te zijn? Iedere maand lichten we een prachtige route in de Achterhoek uit! De Achterhoek staat immers bekend om zijn weerzinwekkende landschappen. Nergens kun je zo mooi wandelen, fietsen, skeeleren én hardlopen als in het natuurschoon van de Achterhoek. Graag geven we jullie dan ook dé ultieme tips om erop uit te gaan! Van de mooiste bosroutes tot de meest historische stadjes, het kan allemaal in de prachtige Achterhoek. Deze maand presenteren we jullie de Wijnroute Keppel-Zelhem-Doetinchem, een fietsroute die zich begeeft langs mooie en afgelegen wijngaarden, eeuwenoude monumenten, kerken en nog veel meer.

Op de route

Wijnboerderij ’t Heekenbroek

Wijnboerderij ’t Heekenbroek vindt je in een uniek gebied in de Achterhoek in Gelderland, omringd door prachtige natuur. Een prachtige plek om een pauze te houden tijdens uw fietstocht. Of als uitgangspunt voor uw fietstochten of andere uitstapjes in de Achterhoek. Wijnboerderij ´t Heekenbroek is vernoemd naar het gedeelte van Landgoed de Ulenpas in de Achterhoek waar de wijnboerderij aan grenst. De wijnboerderij maakte vele jaren terug deel uit van dit landgoed.

Wijngaard Um d’n Olden Smid

Op de route kom je ook langs Wijngaard Um d’n Olden Smid in Velswijk. Samen met vrijwilligers en professionals zorgen hun dat alles goed komt met de wijn. Helaas kan je de gezelligheid en geuren die bij de oogst en wijnmakerij horen niet zien en ruiken. Naast de wijn zijn er ook nog een mooie siertuin, hoogstamboomgaard, groente & fruit tuin, houtwal en prachtige rijen met allerlei soorten bomen.

Wijngaard De Oogsthoek

Ook op de route vindt je Wijngaard De Oogsthoek, dicht gelegen bij landgoed slangenburg. En nou net deze grond blijkt uitermate geschikt te zijn voor de druiventeelt en de productie van Zelhemse kwaliteitswijn. In 2003 zijn de eerste stokken aangepland bij de Wijngaard en in de jaren 2007 en 2008 is de wijngaard verder vergroot.

Wijngaard Duetinghem 838

Sinds 2006 bestaat er in Doetinchem, het hart van de Achterhoek, een prachtig stuk nieuwe natuur. Tegen de Kruisbergse bossen aan ligt hier, verscholen achter de tuinderij en tegen de oevers van de Oude IJssel aan, Doetinchems eerste professionele wijngaard met de naam “Wijngaard Duetinghem 838”. Ze hebben wel zeven wijndruiven: vier witte en drie rode. Daarnaast verzorgen ze ook rondleidingen of proeverijen!

Keppelse watermolen

Verder vindt je naast de wijngaarden ook nog hele mooie andere punten op de route. Zoals de Keppelse watermolen die er al rond de 14e eeuw te vinden is. De watermolen kan sinds 1969 alleen functioneren dankzij de spinnekopmolen die oorspronkelijk in Friesland stond.

Kasteel Keppel

Kasteel keppel vindt je ook op de wijnroute. Het kasteel dat er rond circa 1300 staat is verwoest rond het jaar 1582 en later herbouwt en uitgebreid. Tegenwoordig is het kasteel in bezit van de Pallandt van Keppel Stichting, die het mogelijk heeft gemaakt om kasteel, huisraad en park bij elkaar te houden zodat het nog door de familie kan worden bewoond. De huidige bewoners stammen nog steeds af van de 14de-eeuwse bouwheer.

De Vijverberg

Kom verder langs het stadion De Vijverberg van de professionele voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem. De Graafschap speelt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie wat het een na hoogste niveau is van Nederland. De Vijverberg wat gebouwd is in 1954, heeft een capaciteit van 12.600 plaatsen.

Villa ruimzicht

Vervolg je weg naar Hotel Villa Ruimzicht. Ruimzicht is een voormalige villa in Doetinchem. In de huidige opzet bestaat het al sinds 1885, een deel daarvan is uit 1853. Het is een wit gebouw van meer dan 30 meter breed, en 20 meter diep. Villa Ruimzicht met theekoepel en arboretum werd in 1999 aangewezen als rijksmonument. Het hoofdgebouw van het 4 sterren hotel wordt gekenmerkt door diverse neostijlen.

Meer informatie

Meer informatie en foto’s over de Wijnroute Keppel-Zelhem-Doetinchem vind je op https://achterhoek.nl/Wijnroute-Keppel-Zelhem-Doetinchem!

__________________________________________________________________

Achterhoek Toerisme

Ontdek de Achterhoek via Achterhoek Toerisme! De leukste uitjes in de Achterhoek, spectaculaire activiteiten, heerlijk overnachten, lekker uit eten, talloze evenementen, fietsen & wandelen én de mooiste routes, je vindt het allemaal op de website van Achterhoek Toerisme. Ontdek de prachtige Achterhoek via https://achterhoek.nl/.  

achterhoek toerisme

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *