Hein Migchelbrink verovert Nederland door The Voice

Een karakteristieke baard, de zwarte hoed en een dijk van een stem. In Noord Oost-Nederland kende iedereen Hein Migchelbrink (73) al. Maar de legendarische zanger is nu in heel het land bekend. Hij baarde opzien met zijn optredens tijdens The Voice Senior op RTL4. “Het was fantastisch, OF NEETHAN.”

Het is een paar weken na de finale van het populaire zangwedstrijd op televisie. Over aandacht had Hein niet te klagen. Het leek wel of iedereen ineens zijn kreet OF NEETHAN bezigde.

Hoe heb je de afgelopen maanden ervaren?

“Het was een rollercoaster. Overal werd ik aangesproken. Dan zeiden ze: ik heb je op tv gezien. Dan reageerde ik: oh, dat snap ik niet. Ik ben toch een vrij onopvallend persoon, haha.” Een bulderende lach volgt. Hein houdt wel van een kwinkslag. Bij hem is het glas altijd halfvol.

Ben je niet teleurgesteld dat je niet bent uitgeroepen tot winnaar?

“Nee hoor, totaal niet. Gerard Joling verwoordde het op de juiste manier: de vier finalisten zijn allemaal de winnaar. Zo voelt het ook. De landelijke aandacht heeft me goed gedaan, ik ben nou eenmaal een podiumdier. En als je landelijk in de schijnwerpers staat, voelt dat geweldig. Weliswaar heb ik de prijs niet gewonnen, de echte prijs heb ik al lang binnen.”

Hoe bedoel je dat?

“Ik ben bijna vijftig jaar beroepsmuzikant en mag doen wat ik ontzettend leuk vind. Het is mijn lust en mijn leven, het voelt ook niet als werken. Dat is de mooiste prijs. Daarbij, heb ik de afgelopen jaren het één en ander achter de rug. Daardoor waardeer ik het enorm dat ik dit allemaal nog mee mag maken. Het had zomaar anders kunnen aflopen.”

Je praat er niet graag over, maar dan doel je op je gezondheidsklachten.

“Ja, ik heb keel-, darm- en leverkanker en een open hartoperatie gehad. Dat was best pittig allemaal. Ik ben altijd positief gebleven en de muziek heeft me er in die moeilijke tijd doorheen geholpen. Tijdens de uitzending van Eva Jinek na de finale van The Voice kwam het even aan de orde. Gerard Joling haalde het aan, anders was ik er nooit over begonnen. Ik wil namelijk niet op medelijden worden beoordeeld.” 

Heb je meer optredens door The Voice, oftewel is er sprake van een landelijke doorbraak?

“Mijn bekendheid is zeker gestegen. Ik krijg meer boekingen en over het hele land. Eerder waren de optredens toch meer in Noord Oost Nederland. Door de verscherpte coronamaatregelen zit er wel weer een rem op, dat is wel jammer.”

Je bent 73 jaar, er werd al gesproken over een afscheidstournee. Zie je dat zelf ook zo?

“Nee helemaal niet. Dat beeld is onterecht ontstaan. Als het zo is, dan duurt mijn afscheidstournee nog zeker tien jaar, haha. Ik hoor op het podium. Zonder zou ik gek worden. Dus zolang het kan, blijf ik zingen. Of NEETHAN…” Aldus Hein Migchelbrink.

Hein Migchelbrink is beroepsmuzikant sinds 1971. Volgend jaar viert hij het 50-jarig jubileum. De Achterhoeker heeft meer dan 10.000 optredens achter de rug. Hij begon bij The Blue Stars, en speelde er o.a. met dé Jan Rietman. Later zong Hein bij Internos en Lost Fellow, maar hij maakte echt furore als zanger, gitarist en tekstschrijver van The Spitfires. Succesvolle nummers van zijn hand zijn o.a.: ‘Links van Varsseveld’ (Ik zal oe met de piele tegen de boks an sloan), ‘Zie wil ’n motorboot’, ‘Blonde Harremien’, ’t Kabouterlied’ en ‘Blote Keal’.

MIJN Verhaal – november 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – Jurgen Pillen

___________________________________________________________________

MIJN Verhaal

De Achterhoek zit vol met mooie, bijzondere verhalen over mensen, verenigen en actualiteiten. In de rubriek MIJN verhaal leest u hier iedere maand over. Ga voor meer artikelen over de rubriek MIJN Verhaal naar de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-verhaal/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *