van stage naar baan

Help Unieke Achterhoekers aan het werk!

Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt deze groep alleen maar groter, terwijl deze mensen goed inzetbaar zijn op de werkvloer. Werkgevers, gemeenten, UWV en vakbonden hebben sinds januari 2015 de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk mensen in de Achterhoek aan een passende baan te helpen. Het WerkgeversServicepunt Achterhoek is het aanspreekpunt voor dit unieke initiatief.

Unieke Achterhoekers, wie zijn dat?

Natuurlijk, als mens zijn wij allemaal uniek. Dus eigenlijk is iedereen die in de Achterhoek woont een Unieke Achterhoeker. Het initiatief ‘Unieke Achterhoekers aan het Werk!’ richt zich op Achterhoekers die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Wat déze Unieke Achterhoekers een werkgever kunnen bieden tonen we aan door onder andere praktijkvoorbeelden te delen. Unieke Achterhoekers verschillen sterk in opleiding en achtergrond. Wat hebben ze gemeen? Ze willen net als ieder ander graag een baan.

Wat is de toegevoegde waarde van een Unieke Achterhoeker?

Vaak bezitten Unieke Achterhoekers eigenschappen die bijzonder goed tot hun recht komen in de uitoefening van een specifieke taak of functie. Het aannemen van een Unieke Achterhoeker brengt nieuwe kansen voor u als bedrijf. De combinatie van talent, hulp van het WerkgeversServicepunt Achterhoek en eventuele financiële tegemoetkomingen resulteert in de ideale medewerker voor de werkplek. Weet u bijvoorbeeld dat iemand met een visuele beperking juist heel goed kan luisteren? Perfect voor een baan in bijvoorbeeld een callcenter. Of dat een autistische Unieke Achterhoeker zeer goed en langdurig geconcentreerd kan werken? Ideaal wanneer het aankomt op nauwgezet montagewerk of bij testwerkzaamheden van bijvoorbeeld software.

Voordat een Unieke Achterhoeker in dienst treedt, is het noodzakelijk om eerst goed in beeld te brengen wat de taken en werkzaamheden zijn. Dat hoeft u niet alleen te doen. Het WerkgeversServicepunt Achterhoek zet eerst alle plussen en minnen voor u op een rij. Ook worden de kosten en baten goed in beeld gebracht. Gaat er iemand bij u aan de slag? Dan krijgt u er een uitermate gedreven en loyale medewerker bij.

Hoe help ik Unieke Achterhoekers aan het werk?

Door contact op te nemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek. Zij zijn het  Achterhoek is hét publieke aanspreekpunt voor werkgevers op de Achterhoekse arbeidsmarkt. Zij helpen u graag op weg, beantwoorden al uw vragen en regelen allerlei praktische zaken. Het WerkgeversServicepunt heeft een groot en veelzijdig bestand met gekwalificeerde mensen die moeilijker aan een baan komen. Voor onderzoek of specifieke begeleiding schakelt het WerkgeversServicepunt Achterhoek verschillende experts in. Zoals een arbeidsdeskundige of jobcoach. Zo wordt u volledig ontzorgd in het recruitmentproces. Arbeidsbemiddeling is maatwerk, samen werken we aan passende banen voor meer Unieke Achterhoekers!

Ambassadeur worden?

Heeft u een bedrijf waar al Unieke Achterhoekers aan de slag zijn? Dan bent u voor ons de ideale ambassadeur! Als ambassadeur voor ‘Unieke Achterhoekers aan het Werk!’ geeft u hét goede voorbeeld voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en draagt u bij aan de inclusieve arbeidsmarkt. Een Unieke Achterhoekers-ambassadeur krijgt een eervolle vermelding op onze website, gratis media aandacht middels het plaatsen van interviews en praktijkverhalen op onze (sociale) media en tot slot een Unieke Achterhoekers-gevelbordje waarmee u uw inzet om Unieke Achterhoekers een baan te geven kunt tonen aan collega-ondernemers.

Meer informatie?

Op www.uniekachterhoekers.nl leest u de mooie praktijkvoorbeelden over hoe ambassadeurs het ervaren om te werken met Unieke Achterhoekers. Zij nemen u mee in de mogelijkheden en kansen die wij samen met deze werkgevers hebben gecreëerd. Wilt u ook aan de slag met Unieke Achterhoekers binnen uw bedrijf of wilt u ambassadeur worden? Neem dan contact op met het WerkgeversServicepunt Achterhoek via www.wspachterhoek.nl of bel naar 088-365 04 00.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Obbink
Bedrijfspresentaties

Beleef elektronica bij Obbink

Obbink bestaat dit jaar negentig jaar. De Achterhoekse ster in elektronica begon in 1934 met een winkel in Winterswijk, waar zelf gebouwde radio’s werden verkocht en huizen werden aangesloten op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *