Achterhoekse kermissen in juli

Het feestseizoen op volle toeren: Achterhoekse kermissen in juli op een rijtje

Live-muziek, optochten, vogelschieten en de botsauto’s: menig Achterhoeker is dol op de kermis! Ben jij benieuwd waar alle volks- en dorpsfeesten plaats vinden in de maand juli? Check dan dit handige overzicht.

Zeddam

Het tweede weekend van juli staat voor Zeddam in het teken van de jaarlijkse kermis. Dit volksfeest met attractiepark wordt georganiseerd door de plaatselijke Schutterij St. Johannes.

zaterdag 8 juli t/m maandag 10 juli

Vorden

Vier dagen lang feest vieren tijdens de Zomerfeesten. En wel op een prachtige locatie: namelijk in een grote tent op de kasteelweide van kasteel Vorden! Op vrijdag StuiterBall, vrijdag de Nacht van Vorden en zondag Fruhsjoppen. Let op: voor vrijdag en zaterdag heb je tickets nodig.

donderdag 27 juli t/m zondag 30 juli

Gendringen

In het eerste weekend van juli staan de buurtschappen Wals Wieken en de Milt weer in het teken van de jaarlijkse Wiekense Kermis: vier dagen volksfeest in Gendringen! Met muziek van Achtung, Perfect Showband, Millennium Showband en Freeline in de feesttent. Georganiseerd door het Schuttersgilde Wals Wieken Milt.

zaterdag 1 juli t/m dinsdag 4 juli

Lichtenvoorde

De zomervakantie begint in Lichtenvoorde pas echt met de Zomermarkt: dat is al 40 jaar zo. Dit evenement trekt jaarlijks ongeveer 25.000 bezoekers en daarmee is het één van de grootste evenementen in de gemeente Oost-Gelre. Wat er te doen is? Een braderie met ruim 100 kramen, zomertrends en mode, straattheater, attracties en heel veel live-muziek!

zaterdag 1 juli t/m zondag 2 juli

Foto: Zomermarkt Lichtenvoorde

Ulft

Het Schuttersgilde Sint Hubertus organiseert het Lunapark op het Kennedyplein tijdens de Ulftse Kermis. Het plein staat vol met leuke attracties en er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Op zaterdag wordt om 16.00 uur de familiekermis geopend, waarna het gilde vertrekt richting de schuttersmast bij de kruising Sassenstraat – Debbeshoek om samen met zusterverenigingen De Eendracht en St. Joris de kermis officieel om 16.30 uur te openen.

Goed om te weten: van 16:00 uur tot 17:00 uur is er overigens een prikkelarm uurtje op de familiekermis.

zaterdag 8 juli t/m dinsdag 11 juli

Hengelo

Ook de jaarlijkse kermis in Hengelo staat weer voor de deur. Het feest dat bestaat uit volksfeest, volksspelen, kermis, feest en live-muziek. Met op zaterdagmiddag de kermisoptocht door het dorp als kers op de taart.

woensdag 12 juli t/m zondag 16 juli

Kermis Hengelo. Foto: Foto Achterhoek (Liesbeth Spaansen)

Laren

Net zoals de afgelopen twee jaar, vier je niet vijf, maar negen dagen kermis in Laren. Dit houdt in: een kermisterrein ongeveer 20 hoofdattracties en rond de poffertjeskraam nog vijf attracties voor kleine kinderen.

zaterdag 1 juli t/m zondag 9 juli

Missen we een kermis (omgeving de Achterhoek) in de maand juli? Laat het ons dan vooral weten via de socials.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *