kermissen in juni

Het feestseizoen op volle toeren: Achterhoekse kermissen in juni op een rijtje

Live-muziek, optochten, vogelschieten en de botsauto’s: menig Achterhoeker is dol op de kermis! Ben jij benieuwd waar alle volks- en dorpsfeesten, kermis achterhoek plaats vinden in de maand juni? Check dan dit handige overzicht.

Bredevoort

Donderdag startte het Volksfeest in Bredevoort. Buuls trapte af in de tent en het feest gaat nog het hele weekend door!

donderdag 8 juni t/m zondag 11 juni

Harfsen

Het Harfsens Feest ging donderdag ook van start met de traditionele buurtspelen. De organisatie belooft drie dagen plezier, muziek, gezelligheid en spelletjes. Het feestterrein is op en rond Ons Plein. Dit jaar is er een thema voor de kermis, namelijk ‘Beestachtig Harfsens Feest’.

donderdag 8 juni t/m zaterdag 10 juni

Zieuwent

In Zieuwent is de opbouw van de kermis ook al in volle gang. Het feest vindt plaats op het Kerkplein, Het Witte Paard, in de feesttent en op het zeskampterrein: ideeën voor zowel de jeugdzeskamp als de volwassenzeskamp beloven spectaculair te worden.

zaterdag 10 juni t/m maandag 12 juni

Foto: Feestcommissie Zieuwent

‘s-Heerenberg

De kermis in ‘s-Heerenberg is een volksfeest op het Stadsplein en de Bleek met attracties. Vrijdag en zaterdagavond is er o.a. live-muziek bij Grande Café De Snor.

zaterdag 17 juni t/m dinsdag 20 juni

Halle

Het School- en Volksfeest Halle, ofwel de Halse kermis gaat eind juni ook weer van start: feesten in de tent, een optocht, vogelschieten, frühshoppen… houd jij het een heel weekend vol? Muziek is er onder andere van Satisfexy en de Millenium showband.

donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli

Foto: Kermis Halle

Meddo

Dit jaar heeft Volksfeest Meddo een Cakewalk als extra attractie in de weide staan! Naast uiteraard de draaimolen, ’touwtjetrekken’ en de schiettent. Cabrio speelt op zaterdagavond en nieuw is de band Curls on Fire, die op zaterdagmiddag na de huldiging van de nieuwe Koning(in) losbarst.

vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni

Vragender

Op zondag 11 juni is de Kermis Sterrit 2023 en de week erop bestaat Kermis Vragender uit een lang weekend aan sport, spel, muziek, de optocht én feest!

zaterdag 17 juni t/m maandag 19 juni

Heelweg

School- en Volksfeestvereniging Heelweg gaat ook bijna van start. Het Buurtschapshuus wordt 15 juni opnieuw omgetoverd tot studio 21 voor De Grote Playbackshow. Er wordt onder meer gefeest met onder andere de Rockaholics en het spel: Jongens tegen de Meisjes.

donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni

Keijenborg

De Keijenborgse kermis is een begrip in de omgeving én ver daarbuiten. De kermis bestaat sinds 1853 en is inmiddels één van de grootste kermissen in de Achterhoek. Met twee tenten, veertien live-acts, een attractiepark, een optocht met wagens, muziekkorpsen, kinderen met eigen wagentjes (zondag) én de volksspelen (maandag).

vrijdag 23 t/m maandag 26 juni

Kermis achterhoek
Foto: Kermis Keijenborg

Eefde

De Dorpsfeesten in Eefde bestaan uit: een dorpsquiz, attracties, open podium, puzzeltocht op de fiets, vogelschieten, frühshoppen en muziek in de feesttent… genoeg te doen!

donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni

Megchelen

De voorbereidingen voor de Megchelse kermis zijn ook al in volle gang! Een processie, grote kermisoptocht vogelschieten en -knuppen plus muziek bij Jan ter Voert mogen niet ontbreken.

zaterdag 10 juni t/m dinsdag 13 juni

Voorst

Het Dorpsfeest in Voorst bestaat uit een kermis en een Oranjefeest. Naast vogelschieten en muziek, is er de AWP dorpsquiz, de oldtimer toertocht en een senioren-ochtend. Ook aan de benjamins wordt gedacht, nieuw dit jaar is namelijk een speelweide voor de allerkleinsten. Met onder andere een zandbak, luchtkussen, glijbanen en traptrekkers.

vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni

Almen

Almen maakt zich op voor drie dagen vertier tijdens het Almensfeest op het feestterrein aan de Dorpsstraat. In dit weekend staan vogelschieten voor zowel jeugd al volwassenen, een optocht én zeskamp, frühshoppen en allerlei live-muziek op het programma. Het thema op de vrijdagavond deze editie? Sprookjes.

vrijdag 16 juni t/m zondag 18 juni

Missen we een kermis (omgeving de Achterhoek) in de maand juni? Laat het ons dan vooral weten via de socials.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *