Historische expositie Herman Abbink

herman abbink

Het onderwerp van de laatste expositie in 2021 komt ook van eigen bodem, nl. de Eibergse schilder Herman Abbink (1930-2013). Herman wilde kunstschilder worden, maar om een “echt” vak te leren werd hij door zijn vader toch naar de ambachtsschool gestuurd. Na zijn opleiding zei zijn vader “Gaot eers maor an ’t wark”.

In de loop der jaren ontwikkelde Herman Abbink zich tot een klassieke kunstschilder, waarbij hij veel olieverfschilderijen maakte naar voorbeeld van schilders uit de Haagse School (Mesdag, Israëls etc.). Later verhuisde hij met zijn cursisten naar de Huve en deed in 1996 mee aan een wedstrijd met als thema “Het Hollandsche Landschap” en won de 3e prijs. Zijn zelfvertrouwen groeide en hij besloot van de winkelruimte aan de Kerkstraat een galerie te maken, genaamd Het Palet. Na zijn pensioen kon hij eindelijk zijn wensdroom om kunstschilder te worden laten uitkomen.

Informatie

Het museum ligt midden in het centrum van Eibergen en is geopend van woensdag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur.

Zie voor meer informatie en corona voorschriften:

www.museumdescheper.nl

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *