Hoe hengel jij je stage of baan binnen?

Hoe hengel jij je stage of baan binnen?

Het is bijna weer zo ver, de (afstudeer)stage die in februari 2023 gaat beginnen! Een spannende periode in je studiecarrière. Hoe ga je jouw stage of baan vinden en hoe zorg jij voor die verpletterende indruk?

Hoe begin je?

Op de Talententuin heb je misschien al jouw stage of baan kunnen vinden. Zo niet? Hoe ga je nu dan op zoek naar een stage of afstudeerplek en hoe zorg je ervoor dat je opvalt bij jouw droomwerkgever? Naast de traditionele weg van solliciteren spelen (online) netwerken een steeds grotere rol bij het vinden van jouw nieuwe stage of baan. Zorg ervoor dat je connecties met Achterhoekse werkgevers maakt en probeer daarin op te vallen. Dit netwerken kan je niet vroeg genoeg beginnen! Plaats een leuk bericht op LinkedIn en laat zien dat je op zoekt bent naar jouw droomstage. Een vlotte tekst, beetje creativiteit en een leuke foto doen wonderen. Durf je creatief nog een stapje verder te gaan? Maak een leuk filmpje! Zo spring je er zeker weten uit. Werkgevers zien in één oogopslag wie jij bent en wat je zoekt. Ze kunnen direct contact opnemen of jouw filmpje delen.

Traditionele weg

Solliciteer je liever via de meer traditionele weg? Ook daarin kun je nog steeds succesvol zijn! Zorg ervoor dat jouw CV up to date is en schrijf een leuke motivatiebrief. Opvallen doe je dan vooral door jezelf te zijn. Vertel wat jouw ambities zijn, wat jou uniek maakt en waar je goed in bent. Wees ook creatief in de opmaak van je CV, dit valt op! Google maar eens en je vindt tal van programma’s waar je met een paar klikken een super toffe CV kan maken.

De kennismaking

Je hebt reactie van een bedrijf en je mag op gesprek komen. Leuk! Maar ook mega spannend! Onderschat de kennismaking bij het bedrijf niet. Je maakt maar een keer een eerste indruk! Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Zodat je weet wat je wilt vertellen en weet wat je wilt vragen. Want het is ook belangrijk om er achter te komen wat het bedrijf jou te bieden heeft om jouw talent te kunnen ontwikkelen. Bestudeer de website. Weet waar het bedrijf gevestigd is en kom op tijd! Verdiep je in met wie je het gesprek hebt. Tijdens het gesprek is het belangrijk om op je eigen lichaamshouding te letten, neem een actieve houding aan en probeer naast het beantwoorden van de vragen ook vragen te stellen. Draag representatieve kleding. Laat je van je beste kant zien, dan heb jij die leuke stage of baan zo in de pocket!

Ben jij op zoek naar een stage of baan in de Achterhoek? Kijk dan op www.achterhoekwerkt.nl

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’. Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *