Talententuin

Hoera Talententuin 10 jaar!

Wij zijn Achterhoek werkt, een jong team van trotse Achterhoekers met een duidelijk doel. Wij willen de buitenwereld graag kennis laten maken met de mooie Achterhoek. Onze regio heeft zoveel moois te bieden. Bouw jouw carrière op in de Achterhoek, woon in een prachtige groene omgeving en geniet van alle gezelligheid die de Achterhoek te bieden heeft. De Achterhoek bruist aan alle kanten samen met de Talententuin!

Persoonlijke verbindingen tussen jongeren en bedrijven is waar wij constant mee bezig zijn. Vanuit onze trots voor de Achterhoek organiseren wij, Achterhoek Werkt, met enorm veel plezier de Talententuin. Het carrière evenement in de Achterhoek waarbij deze verbinding tussen jongeren en het bedrijfsleven centraal staat!

Dit is mijn eerste jaar in de organisatie van de Talententuin, en wat is het tof om samen met dit fantastische team en de prachtige bedrijven aan dit evenement te mogen werken. Daarnaast is dit gelijk een hele bijzondere editie, op 25 november vindt namelijk alweer de 10e editie van de Talententuin plaats! In samenwerking met de deelnemende bedrijven uit de Achterhoek belooft het dit jaar ook weer een groot feest te worden! De bedrijven zijn druk geweest om de jongeren dit jaar extra te inspireren. De Talententuin wordt versterkt door workshops en masterclasses zodat je naast het opdoen van nieuwe contacten tevens investeert in je eigen ontwikkeling. Ook dit jaar hebben we een fantastisch programma waarin beleving centraal staat. Dit door middel van toffe stands, diverse hotspots en inspirerende sprekers.  Misschien vind je tijdens de Talententuin wel jouw stage of nieuwe baan! Kom jij dit jaar ook naar de Talententuin? Hopelijk zien we je 25 november op de Talententuin!

Michelle Hendriksen
Organisator de Talententuin

De Talententuin is een inspirerend evenement waar maar liefst 100 topwerkgevers zich presenteren aan jonge talenten voor stages, afstudeeropdrachten en banen.   

Successen

De Achterhoek kent unieke en aansprekende bedrijven, waaronder diverse wereldmarkt spelers die vanuit de traditionele maakindustrie zeer innovatief zijn op het gebied van smart industry. Al deze bedrijven staan te popelen om jou als talent te ontmoeten. In tien jaar tijd is de Talententuin uitgegroeid tot hét grootste carrière-evenement van de Achterhoek. Duizenden jongeren bezochten het evenement en een deel van hen heeft hier zelfs een stage, afstudeeropdracht of baan aan overgehouden! Kortom, de Talententuin is hét evenement om contacten te leggen, je talenten te ontwikkelen en je te oriënteren op de arbeidsmarkt! Hieronder een greep uit de successen van voorgaande edities;

Masterclass & workshops

Op de Talententuin vind je inspirerende masterclasses en workshops om jou voor te bereiden op de volgende stap in je carrière. Volg workshops en webinars met thema’s als LinkedIn, personal branding en nog veel meer! Wil je meer weten? Bekijk het volledige programma op www.talententuinachterhoek.nl

Beleving
De Talententuin is geen traditionele carrièrebeurs, beleving is het sleutelwoord voor een succesvolle Talententuin. De deelnemende bedrijven presenteren zich op unieke wijze en nemen producten, robots, games en innovaties mee naar de Talententuin. Ze zetten alles op alles om jou een goed beeld te geven van het Achterhoekse bedrijfsleven en de vele carrièrekansen. Stap in de race simulator, scheur op een BREKR en maak een nieuwe profielfoto voor jouw CV en LinkedIn. Laat je verbazen door de vele productinnovaties van 100 Achterhoekse topwerkgevers.

Zo haal je het maximale uit je bezoek aan de Talententuin

1. Verdiep je in de deelnemende bedrijven

Ben je van plan om de Talententuin te bezoeken? Bekijk van tevoren op de website welke bedrijven er deelnemen, dan weet je met welke je bedrijven je kennis wilt maken. Verdiep je ook in de openstaande vacatures van jouw favoriete bedrijven.

2. Neem je CV mee

Op de Talententuin ontdek je meer dan 100 topwerkgevers uit de Achterhoek! Zo kom je meteen goed voorbereid over en krijgen de deelnemende organisaties meteen een indruk van wie je bent. Twijfel jij over je cv? De Rabobank biedt tijdens de Talententuin een gratis CV-check aan! Ze nemen je cv aandachtig door en geven graag advies op welke punten je cv verbeterd kan worden.

3. Spreek medewerkers aan in de Inspiratietuin

Kom uit je comfort-zone en ga op je doel af: het vinden van een stage, afstudeeropdracht of baan! Vind tijdens de Talententuin de bedrijven die je voorkeur hebben en spreek medewerkers aan. Stel jezelf voor, vertel waarom je geïnteresseerd bent en vergaar de informatie die je van de organisatie of een stage of baan wilt hebben.

Kaemingk

𝐁𝐫𝐚𝐦 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐞 𝐛𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬 𝐞𝐧 𝐈𝐂𝐓 𝐛𝐢𝐣 Kaemingk

Na zijn studie technische bedrijfskunde wist Bram niet goed wat de mogelijkheden waren en welke richting hij op wilde. Hij koos voor een traineeship bij Kaemingk.

“𝑯𝒆𝒕 𝒊𝒔 𝒇𝒊𝒋𝒏 𝒅𝒂𝒕 𝒊𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒆𝒏 𝒋𝒆 𝒉𝒊𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒍 𝒉𝒆𝒍𝒑𝒆𝒏 𝒂𝒍𝒔 𝒋𝒆 𝒆𝒆𝒏 𝒗𝒓𝒂𝒂𝒈 𝒉𝒆𝒃𝒕 𝒐𝒇 𝒆𝒓𝒈𝒆𝒏𝒔 𝒕𝒆𝒈𝒆𝒏𝒂𝒂𝒏 𝒍𝒐𝒐𝒑𝒕. 𝑫𝒆 𝒔𝒇𝒆𝒆𝒓 𝒊𝒔 𝒉𝒆𝒆𝒍 𝒐𝒑𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒊𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒆𝒏 𝒏𝒆𝒆𝒎𝒕 𝒅𝒆 𝒕𝒊𝒋𝒅 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒋𝒆.”

De kracht van Kaemingk ligt volgens Bram bij de platte organisatiestructuur.

“𝑽𝒐𝒐𝒓𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝒈𝒓𝒐𝒐𝒕𝒕𝒆 𝒗𝒂𝒏 𝑲𝒂𝒆𝒎𝒊𝒏𝒈𝒌 𝒕𝒓𝒐𝒌 𝒎𝒆 𝒂𝒂𝒏, 𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒊𝒔 𝒏𝒐𝒈 𝒈𝒓𝒐𝒕𝒆𝒓 𝒅𝒂𝒏 𝒊𝒌 𝒅𝒂𝒄𝒉𝒕. 𝑻𝒐𝒄𝒉 𝒊𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒉𝒆𝒆𝒍 𝒈𝒆𝒛𝒆𝒍𝒍𝒊𝒈 𝒆𝒏 𝒅𝒐𝒆𝒕 𝒉𝒆𝒕 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒎𝒂𝒔𝒔𝒂𝒂𝒍 𝒂𝒂𝒏. 𝒁𝒆𝒍𝒇𝒔 𝒅𝒆 𝒅𝒊𝒓𝒆𝒄𝒕𝒆𝒖𝒓 𝒌𝒆𝒏𝒕 𝒋𝒆!”

247TailorSteel

Al tijdens zijn studie kwam Wessel te werken bij 247TailorSteel. Vanuit daar heeft hij zich ontwikkeld tot Team Lead van één van de Software Developer teams.

“Door bij zo’n innovatief bedrijf te werken als 247TailorSteel kun je direct de gevolgen zien van je werk. Je hoeft maar de fabriek in te lopen en je ziet direct de voordelen van je eigen software. Dat is heel bijzonder.”

Het fijne aan werken bij 247TailorSteel volgens Wessel? De cultuur, de fijne werkomgeving en natuurlijk de 40 vakantiedagen op jaarbasis!

‘’Op de Talententuin stonden veel mooie, technische bedrijven. Ik vond het echt een mooie gelegenheid om de Achterhoek beter te leren kennen qua bedrijven.”

Joost

– Managementwetenschappen student, Universiteit Utrecht

‘’De stands op de Talententuin waren super goed ingericht, je zag goed wat bedrijven doen. Ik zou het evenement aanbevelen aan medestudenten die op zoek zijn naar een stage of startersbaan.”

Ali

– Commerciële Economie student, HAN

‘’Op de Talententuin was genoeg ruimte en mogelijkheid om met bedrijven en andere bezoekers te spreken. Ik heb er niet direct een stage aan over gehouden maar het is een mooie gelegenheid om te netwerken met Achterhoekse bedrijven.’’

Vera

– Technische Bedrijfskunde studente, Hogeschool Utrecht

‘’Het mooie aan de Talententuin vond ik dat het niet alleen draait om recruiters die personeel zoeken maar dat bedrijven echt hun verhaal achter de organisatie uitleggen en open staan voor leuke gesprekken.’’

Jolien

– HRM studente, Hogeschool Saxion

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *