Hoogspanningsverbindingen voor Röntgenapparatuur: Een vak apart!

Hoogspanningsverbindingen voor Röntgenapparatuur: Een vak apart!

Varex Imaging is toeleverancier van componenten voor fabrikanten van medische- en industriële röntgenapparatuur. Essentieel voor het opwekken van röntgenstraling is hoogspanning. Varex is wereldwijd marktleider en specialist in de ontwikkeling en productie van hoogspanningsverbindingen voor deze röntgentoepassingen.

In deze internationale markt is een handvol aanbieders. Varex onderscheidt zich t.o.v. haar concurrenten door op commercieel en technisch vlak een nauwe relatie met haar klanten op te bouwen. Daarnaast biedt Varex de mogelijkheid om maatwerkoplossingen aan te bieden. Door het specialistische karakter van de producten zitten Varex engineers vroegtijdig aan tafel met engineers van klanten.

In nauwe samenwerking met de klant worden productspecificaties opgesteld. Varex biedt meerwaarde door haar jarenlange kennis en ervaring op het gebied van industriële- en medische röntgenapparatuur, hoogspanning en gebruik van daarvoor geschikte materialen en maakprocessen (zoals rubber extruderen, vulcaniseren, vacuum gieten van gietharsen, siliconen en epoxies, en het spuitgieten van kunststof onderdelen).

Tijdens de productontwikkeling werken de afdelingen Product Ontwikkeling, Process Engineering en Manufacturing Engineering hand in hand samen met de productieafdeling. Gezamenlijk doel is om een product te ontwikkelen dat voldoet aan de gestelde eisen. Door middel van 3D engineering en software simulaties worden product en bijbehorende gereedschappen (zoals matrijzen, verwarmings- en freesopstellingen) ontwikkeld en in eigen huis gebouwd.

Na het maken van prototypes komt de testfase aan bod. Dit om aan te tonen dat het ontwerp voldoet aan de specificaties en om te leren waar de limieten van het ontwerp en gebruikte materialen liggen. Daarnaast investeert Varex in onderzoek naar nieuwe processen en materialen voor innovaties. Hiervoor zijn uitgebreide en unieke testfaciliteiten beschikbaar op de locatie in Doetinchem.

Goedkeur

Na goedkeur van het ontwerp start serieproductie, waarbij de kwaliteit constant gemonitord wordt. Door het vaak unieke karakter van de producten (afgestemd op de toepassing van de klant) is de variatie groot en de seriegrootte relatief klein; 100 – 500 stuks per jaar is heel gebruikelijk. In het standaard product portfolio zitten producten waarvan er 10.000 – 150.000 stuks per jaar van geproduceerd en verkocht worden.

Alle producten worden in hoogwaardige medische- en industriële toepassingen gebruikt. Denk daarbij aan medische röntgenapparatuur, industriële inspectiesystemen voor bagage of zeecontainers en elektronen microscopen voor de wetenschap. Apparatuur waar vaak publieke veiligheid of zelfs mensenlevens van afhankelijk zijn.

Varex Imaging is op zoek naar enthousiaste engineers die van afwisseling houden en die ook kennis en ervaring van product- en / of  procesontwikkeling meebrengen. Kennis van hoogspanning en productapplicaties wordt d.m.v. interne trainingen bijgebracht.

Je komt te werken in een internationale omgeving waarbij we met een no-nonsense mentaliteit in teamverband werken aan de verdere uitbreiding van ons unieke productportfolio. Meer weten? Kijk dan op www.werkenbijvarex.nl.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *