Zoeken

Horeca is een verbindende factor

Werken in de horeca in de Achterhoek betekent gezelligheid, gastvrijheid en werken in een hecht team. Je krijgt de kans om mensen een fijne beleving te bezorgen en elke dag iets nieuws te beleven. De horeca verbindt, vertellen Tess Welbergen en Dennis Vieberink

Tess Welbergen (29 jaar)
Receptioniste en marketing medewerker bij Boutique hotel Bonaparte in Lochem

Dennis Vieberink (48 jaar)
Uitbater van De Vos eten en drinken in Westendorp

Tess Welbergen (29) woonde dichtbij hotel Bonaparte in Lochem en ging daar na haar opleiding in het toerisme zes jaar geleden aan de slag in het ontbijt. “Ik had werk nodig en ik liep al sinds mijn veertiende in de horeca. Bij hotel Bonaparte zochten ze destijds een ontbijtdame en daar heb ik toen op gesolliciteerd. Sindsdien ben ik daar altijd gebleven. Tegenwoordig zit ik achter de receptie en het contact met de gasten vind ik heel leuk. Je bent de eerste indruk van het hotel als gasten binnenkomen, dus daar probeer ik een zo goed mogelijke invulling aan te geven. Daarnaast houd ik me één dag in de week op kantoor bezig met het verzorgen van berichten op social media en dan vind ik het mooi om creatief bezig te zijn. Die combinatie werkt goed en we hebben een leuk, gezellig en hecht team, dus we hebben het heel erg naar ons zin.”

Dennis Vieberink (48) kwam ook al als jongen van twaalf in de horeca terecht. Eerst als hulpje, vervolgens achter de bar en hij was op zijn 21e voor het eerst chefkok. “Elf jaar geleden besloot ik de overstap te maken naar het horeca-onderwijs, om mensen te vertellen over het prachtige vak. Maar de horeca bleef kriebelen en drieënhalf jaar geleden kreeg ik de kans om weer het vak in te gaan, samen met mijn betere helft Richelle. Zo zijn we bij De Vos terecht gekomen. Het fenomeen dienstbaarheid, mensen een glimlach bezorgen met mooie lokale en duurzame producten en daar ook een lading aan kunnen geven, daar word ik heel blij van. We houden ons straks ook weer bezig met het concept Anschoev’n om mensen bij elkaar te brengen en door middel van een bord eten het gesprek op gang te brengen. Eten verbindt en dat is heel belangrijk.”

Feiten en cijfers

  • Horecamedewerkers in de Achterhoek werken in cafés, restaurants, evenementen en toeristische plekken.
  • In de zomermaanden is er in de Achterhoek meer werk door toerisme en festivals.
  • De sfeer in Achterhoekse horecabedrijven is vaak informeel en collegiaal.
  • Er zijn volop kansen om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld tot leidinggevende of chef.
  • Werken in de horeca biedt veel variatie in werktijden, wat aantrekkelijk is voor studenten of mensen die afwisseling zoeken.

___________________________________________________________________

Droombaan

Benieuwd naar andere verhalen en droombanen? Laat je inspireren door Achterhoekse initiatieven via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Korenburgerveen
Erop uit
MIJN Natuurroute

Wandeling Korenburgerveen

Het Korenburgerveen ten westen van Winterswijk is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van de Achterhoek en een van de mooiste hoogvenen van Nederland. Een flinke wandeling van 12 kilometer