Hosokawa technologieën

Hosokawa technologieën spelen een grote rol in het leven van ons allemaal

Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem ontwerpt en vervaardigt machines en complete systemen voor de poederverwerkende industrie. Het bedrijf is wereldwijd actief met klanten in onder meer de chemische, farmaceutische, mineraal-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie. Hosokawa Micron B.V. is een zelfstandig Achterhoeks bedrijf binnen de Japanse Hosokawa Micron Group, wereldleider in poederprocestechnologie.

“Wij maken processystemen voor poederverwerkende industrieën”, begint Bart Derksen, Manager HR. “Met andere woorden: wij helpen onze klanten met het vinden van de optimale procesoplossing voor hun product.” Derksen komt met een concreet voorbeeld: “Je hebt een paprika, maar je wilt paprikapoeder. Andere voorbeelden zijn: waspoeder, chocolade poeder dat oplost in melk, kruidenmengsels, poeders om medicijnen mee te maken en de tonerpoeders voor in printers.”

Heel actueel zijn duurzame toepassingen, zoals bijvoorbeeld: grondstoffen voor accu’s, eiwitten – van insecten of plantaardig – om de groeiende wereldbevolking te voeden en hergebruik van reststromen. “Onze procestechnologieën spelen waarschijnlijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je had gedacht”.

‘Hosokawa Micron B.V. levert procesapparatuur en -systemen voor de poederverwerkende industrie’

Echter is dat niet enige waar het Achterhoekse bedrijf zich mee bezighoudt. “We hebben een uitgebreid testcentrum en loonproductiefaciliteiten om zo klanten te helpen bij het vinden van een optimale oplossing”, legt Derksen uit. “Deze dienstverlening wordt ondersteund door specialisten op het gebied van proces-, mechanische, elektrische en projectengineering. Wij helpen onze klanten ook bij de installatie, inbedrijfstelling, inspectie ter plaatse, reparatie en onderhoud.”

Zelfstandigheid

Naast duurzaamheid, hecht Hosokawa Micron B.V. een grote waarde aan de zelfstandigheid en flexibiliteit van het personeel. “Bovendien vinden wij het belangrijk dat je als werknemer alle vrijheid krijgt om jezelf in het werk te kunnen ontplooien”, vertelt Derksen. “Hieruit ontstaan hele mooie dingen.” Zo vertelt Bram Marissink, ICT-beheerder, dat het bedrijf erg opleidingsgericht is: “Ik werk hier ruim twee jaar en binnenkort begin ik aan mijn derde cursus.” Ook Erwin van der Meer, manager Proeffabriek, geeft aan dat hij via opleidingen binnen het bedrijf zichzelf verder heeft kunnen ontwikkelen. “Eigen initiatief hierin wordt beloond”, voegt Van der Meer toe. Werknemers geven aan de flexibele werktijden en de Achterhoekse mentaliteit, die binnen het bedrijf heerst, fijn te vinden.

Nieuwsgierig naar wat Hosokawa Micron B.V. voor jou kan betekenen? | Gildenstraat 26 | 7005 BL Doetinchem | T: +31 314 373 333| I: www.hosokawa-micron-bv.nl

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *