Landfort

Huis Landfort gaat (nog) mooier een nieuw seizoen in

Vanaf (Goede) vrijdag 29 maart 2024 is Huis Landfort weer toegankelijk voor een nieuw seizoen. Het team en de vrijwilligers van stichting Erfgoed Landfort staan vanaf die dag weer klaar om individueel belangstellenden en groepen te ontvangen op Huis Landfort. Zeker nu de lente dit jaar vroeg begon, is er in het park en in de moestuin al veel te beleven.

Verruimde openstellingstijden

Nieuw dit jaar is dat Huis Landfort zowel op vrijdag als zaterdag haar poorten opent. Op vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Op beide dagen kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door het fraai ingerichte landhuis, bij voorkeur na reservering van een tijdstip via de website. Met ingang van het nieuwe seizoen is er wekelijks een Duitstalige rondleiding op een vast tijdstip: zaterdag om 14.00 uur. Het assortiment van de koffiehoek, in de Oude Kas op het huiseiland, is verruimd met onder meer huisgemaakte soepen en gebak.

Een (nog) mooier park en moestuin

In de afgelopen natte, maar zachte winter kon het tuinteam in het park en moestuin actief blijven. Veel bloemperken zijn daardoor aanvullend beplant en achter het landhuis zijn duizend veelkleurige rozenstruiken geplant. Talloze ramblers (klimrozen), vele magnolia’s, Japanse sierkersen en stinzenplanten maken van het park een ware bloemenbelevenis. Ook in de moestuin zijn de eerste vaste planten gezet en is er een nieuwe bessenkooi geplaatst. In de boomgaard zijn enkele nieuwe fruitsoorten gezet, waaronder de appelsoort de Gendringse Kroon.

Aanwinsten in het landhuis

Ook is de collectie in het landhuis verruimd met aanwinsten door aankoop of bruiklenen. Zo is een uiterst bijzonder Japans Imari-servies met bijzondere Amsterdamse herkomst in bruikleen verworven. De schilderijencollectie is uitgebreid met enige zeer aansprekende schilderijen, er is een prachtige 19 de- eeuwse verzameling prenten van Hermannus Numan geplaatst en er zijn talloze nieuwe bijzondere voorwerpen en ceramiek verworven.

Evenementen

Naast de reguliere openstellingen op vrijdag en zaterdag, is er een begin gemaakt met een evenementenprogramma vol concerten, lezingen, open tuinendagen en culinaire activiteiten. Informatie hierover en over de mogelijkheid een rondleiding te boeken, vindt u op www.erfgoedlandfort.nl Deze website is tweetalig (Nederlands en Duits).

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *