Huis van uw dromen gevonden? Gefeliciteerd!

hypotheek

Een leuke en soms ook spannende tijd breekt aan. Al ziet u de toekomst zonnig in, blijf kritisch ten aanzien van het huis en maak met verkoper duidelijke afspraken. Als uw droomhuis past binnen uw budget, kan deze worden gekocht. Een huis koopt u door met de verkoper een schriftelijk koopcontract te sluiten. Maar let goed op voordat u het contract tekent!

“Voorlopig” koopcontract
Er is niets “voorlopig” aan dat koopcontract. Na de wettelijke bedenktijd van enkele dagen, bent u gebonden aan het contract. De enige uitzonderingen hierop zijn de ontbindende voorwaarden. Bijvoorbeeld die van financiering. Als u als koper de financiering tóch niet rond krijgt, kunt u het koopcontract ontbinden. Zorg wel dat u die
voorwaarden écht goed vastlegt. Anders riskeert u een boete van 10% van de prijs van het nieuwe huis.

“Verborgen” gebreken
Let ook op zogeheten “verborgen” gebreken. Het is van belang om de bouwkundige staat van de woning goed te kennen: de koper heeft namelijk een onderzoeksplicht.

Andere aandachtspunten
Een aantal aandachtspunten is afhankelijk van het type woning dat u koopt. Bij een appartement spelen andere zaken dan bij een nieuwe woning of monument. Ook kan het zijn dat de schutting niet op de erfgrens staat, de buren een recht van overpad (claimen te) hebben over uw erf, enzovoort.

Overdracht huis
Als de koopovereenkomst is getekend en de financiering is geregeld, is het moment aangebroken om bij de notaris de akte te tekenen waarbij u de woning op naam krijgt. De notaris zorgt er voor dat die akte in het Kadaster wordt ingeschreven. Pas dan bent u echt eigenaar en kunt u met recht zeggen: ‘dat huis is van mij’.

Wilt u tips bij de koop (of verkoop) van uw huis? U bent van harte welkom!

Edwin Roerdink en Mardine Grijsen
Notarissen in Groenlo en Eibergen


Roerdink Grijsen Netwerk Notarissen
Winterswijkseweg 23 Nijverheidsstraat 8-02
7141 DM Groenlo 7151 HN Eibergen
T 0544 46 19 25 0545 726 199
E info@rgnotarissen.nl
I www.rgnotarissen.nl


___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *