escaperoom Terborg

‘’Iedereen is vindingrijk en kan altijd een oplossing vinden’’

Escape Room Terborg is er voor iedereen die op zoek is naar avontuur, spanning, vermaak en gezelligheid. Zij geloven dat iedereen vindingrijk is en altijd een oplossing vindt als hij of zij op de juiste manier wordt uitgedaagd. Vanuit die gedachte heeft dit team jonge, bevlogen avonturiers Escape Room Terborg opgezet. In dit artikel spreek ik Jaap Leuverink één van de enthousiaste jonge managers van de escape room.

Hoe zijn jullie op het idee van een escape room gekomen en hoe lang bestaat de escape room Terborg al?

In 2018 is de eerste escape room in Terborg geopend. Mart-Jan Kaak had meerdere escape rooms gespeeld en Jan Kaak wilde een uitje in Terborg kunnen aanbieden. Waarom in Terborg? Omdat Terborg barst van de historische verhalen. Daaruit hebben wij inspiratie gevonden voor de verhalen die de rode draad vormen van onze escape rooms. Daarom dat je in Terborg op bezoek kan komen in herberg ’t Swaentje. Los jij de moord op? Durf jij de zolder van de herberg op? Kan jij ontsnappen uit de bar der verleiding?

Eind 2019 ben ik samen met Yorick Beekman, Siemen Kaak en Jimmy van Santen gevraagd om de escape room te managen. Al snel bleek dat een escape room van maximaal 10 personen te weinig was. Daarom hebben we in de zomer van 2020 twee extra escape rooms gebouwd en de al bestaande escape room een update gegeven. Helaas konden we niet volledig open in verband met het coronavirus. Maar ook tijdens deze periode hebben we niet stilgezeten. Samen hebben we de escape room voor thuis bedacht, een grote kist met allerlei puzzels erin. Onze laatste ontwikkeling is de escape room op locatie. Dit is een volwaardige escape room die we op elke locatie kunnen opbouwen. Het thema van deze escape room? De Achterhoekse Beproeving!

Wat is het leukste verhaal rondom de escape room en wat is je favoriete escape room?

Het mooiste moment van de escape room vind ik altijd de testfase van een escape room of escape kist. Tijdens deze fase komen wij erachter of alles wat we hebben bedacht ook werkt. Of de gasten de puzzels kunnen oplossen en kunnen ontsnappen. We testen vaak met familie en vrienden van begeleiders. Vooral de vraag: “Hoe verzin je zoiets?” vat ik dan erg op als een compliment. Ik vind een escape room geslaagd als de oplossing niet voor de hand ligt, maar de mensen buiten hun normale denkpatronen moeten denken. Mijn persoonlijke favoriet is de escape room: a very cold case. Dit is de spannendste en meest uitdagende escape room. Ook het begeleiden van deze escape room is een genot vooral als… Dat ga ik natuurlijk nog niet vertellen, dat moeten de mensen zelf komen ervaren.

Hoe ziet jullie team eruit en wat zijn belangrijke kwaliteiten om in het team te hebben?

Het team is door de jaren heen steeds groter geworden. Waar Tim Wormskamp in 2019 samen met 2 begeleiders werkte, hebben we nu een team van 5 managers en 12 begeleiders. Allemaal jonge enthousiaste mensen uit de regio met ieder zijn eigen taak. Siemen, Yorick en ik (Jaap) hebben allemaal de bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond. Thirza en Raoul zijn momenteel nog bezig met hun opleiding. Voor de escape room heb je geen bepaald opleidingsniveau nodig. Het gaat er vooral om dat je goed voor een groep mensen kan staan, de groep mee kan nemen in het verhaal en er voor zorgt dat zij een gaaf uitje beleven.

Met de ‘’Achterhoekse Beproeving’’ hebben jullie de afgelopen editie ook op de Talententuin gestaan, hoe was dit voor jullie tijdens zo’n evenement?

Voor ons was de Talententuin de eerste echte test van de escape room op locatie. Hoe zouden de mensen op de Talententuin reageren op de escape room? Vinden ze de puzzels leuk? Dat waren allerlei vragen die we van tevoren nog niet konden beantwoorden. Uiteindelijk hebben we een super dag gehad waarin ook veel verschillende groepen een deel van de escape room hebben gespeeld. Tijdens de volgende Talententuin willen we gaan kijken met het team van de Talentetuin of we de brug tussen de stage zoekende en bedrijven kunnen overbruggen door middel van escape room puzzels.. Met de escape room op locatie proberen we ook de Achterhoek te promoten.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *