Sientje Thuiszorg

Iedereen is welkom bij Sientje Thuiszorg

Sinds 2010 biedt Sientje Thuiszorg huishoudelijke hulp aan mensen uit Doetinchem die het niet meer zelf kunnen doen. Inmiddels is het team van Sientje uitgegroeid tot 120 medewerkers, maar het sociale karakter van de organisatie zal altijd blijven.

Sientje Thuiszorg is opgericht door Astrid Wenneker. Zoals veel bedrijven is ook Sientje begonnen aan de keukentafel met het idee dat thuiszorg op een andere manier zou kunnen werken. ‘Ik vond dat het socialer kon, niet alleen voor de cliënten, maar ook voor de medewerkers’, vertelt Astrid. ‘In 2015 zijn wij ook aanbieder geworden van de gemeente Doetinchem, toen nog onder de naam Gemakzorg’. Om op te vallen tussen een lange lijst van aanbieders, is ervoor gekozen om verder te gaan onder de naam Sientje Thuiszorg. Een naam waar veel mensen op af komen, omdat het zo gemoedelijk, vertrouwd en lekker ouderwets klinkt.

“Sinds wij Sientje heten zijn er nog veel meer bedrijven bijgekomen die een ouderwetse meisjesnaam hebben.”

‘Bovendien vinden cliënten het erg prettig dat wij goed bereikbaar zijn’, benadrukt Astrid. Bij Sientje Thuiszorg dan ook geen bandjes, maar gewoon iemand die de telefoon opneemt.

Luisterende oren gezocht

Als je op de website van Sientje Thuiszorg kijkt, zie je dat er verschillende vacatures openstaan. Astrid vertelt dat eigenlijk iedereen welkom is. ‘Wél zoeken wij mensen die de handen uit de mouwen willen steken en die het fijn vinden om schoon te maken’. Een opleiding is niet nodig, maar wel moeten medewerkers de Nederlandse taal beheersen om met cliënten te kunnen communiceren. Bij Sientje Thuiszorg ben je namelijk niet alleen een huishoudelijke hulp, maar ook een luisterend oor voor onze cliënten.

“Wij willen net iets meer doen voor onze medewerkers”

Die extra aandacht die wij van onze medewerkers voor onze cliënten verwachten, die hebben wij weer voor onze medewerkers. Zo hanteren wij een opendeurenbeleid en houden wij rekening met de wensen van onze medewerkers. Wil je bijvoorbeeld niet fulltime aan het werk, ook dan kan je solliciteren. ‘Al vanaf 10-15 uur per week kunnen mensen bij ons aan de slag’, vertelt Astrid. Werknemers kunnen hun eigen tijd enigszins indelen, waardoor het makkelijk gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld kinderen die naar de opvang gaan.

Het huishoudelijke hulp plus team

Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Het huishoudelijke hulp plus team heeft meer bevoegdheden. Zo coachen zij cliënten die zelf het huishouden zouden kunnen doen, maar eigenlijk niet goed weten hoe. Medewerkers uit het plus team kunnen dan worden ingezet om bijvoorbeeld meer structuur in het huishouden aan te brengen.

Heb je al jaren ervaring in de thuiszorg of juist helemaal niet? Je kunt solliciteren door je CV en motivatiebrief te sturen naar info@sientjethuiszorg.nl

Sientje Thuiszorg

Nijverheidweg 19 | Doetinchem | T: 0314-646834 | W: sientjethuiszorg.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *