In Bad Met… Nel Schellekens

De bijzondere setting van het Keunenhuis versterkt mijn verhaal

Al een hele lange tijd werkt Nel Schellekens aan haar missie om mensen te inspireren om tot doordachte keuzes te komen omtrent voeding. De volgende stap was het Keunenhuis. Een prachtig landgoed in Winterswijk waar voor Nel alles samenkomt.

Veel mensen kennen Nel Schellekens van het succesvolle restaurant de Gulle Waard. Toen Nel en haar man in 2016 hiermee stopten, waren vaste gasten bang dat Nel helemaal zou stoppen, maar niets is minder waar. Corona had wat dingen vertraagd, maar inmiddels gaat Nel vol gas door en ontvangt ze mensen in het bijzondere Keunenhuis. ‘Waar ik in de Gulle Waard in de keuken achter muren bezig was met koken, krijg je het hier als gast helemaal mee”, vertelt Nel in haar badkuip. “De bijzondere setting van het huis laat mensen zien hoe het vroeger was. Wat super belangrijk is, want zonder verleden kan je niet naar de toekomst”.

Toen Nel voor het eerst binnenkwam bij het Keunenhuis voelde het echt als thuiskomen. Het beton was helemaal rot en brak af, maar Nel zei meteen: “Dit is het! Het klinkt misschien gek, maar het lijkt wel of het huis op mij heeft staan wachten”. Het Keunenhuis heeft heel lang leeggestaan en geen invulling gehad, maar Nel zag meteen wat het kan gaan worden. “Over 100 jaar is het Keunenhuis er nog steeds. Maar dan ook als broedplaats, waar gewoon dingen gebeuren”.

Het lijkt wel alsof het Keukenhuis op mij heeft staan wachten

Koken met groep 5, 6, 7 & 8

Op de website van het Keunenhuis zie je op welke manieren je het Keunenhuis allemaal kan beleven. Zo ontvangt Nel in het weekend gasten die komen eten, maar staat ze ook regelmatig met basisschoolleerlingen in de keuken. Die er eerst helemaal geen zin in hebben en soms de gekste dingen maken, zoals salades van acht kilo en pepersaus van rijstpap, maar vervolgens met nieuwe inzichten naar huis gaan. “Zo leren ze dat koken eigenlijk heel erg leuk is, maar ook dat je producten die over datum zijn nog prima kan gebruiken”, benadrukt Nel.

Tip om te besparen

Natuurlijk moesten wij Nel ook nog vragen of ze een nuttige tip heeft voor de lezers van MIJN Magazine. “Eigenlijk is het heel erg simpel” begint Nel. “Als consument ben je ook producent. Namelijk van afval. Maar als jij je er bewust van bent wat ervoor gedaan is om een product in je koelkast te krijgen en als jij je daarin wat meer gaat verdiepen, dan kom je tot andere inzichten. En vanuit dat ga je anders afnemen en krijg je andere werkwijzen”. Mocht je trouwens niet weten hoe je daarmee kan beginnen, dan nodigt Nel je uit om eens langs te komen in het Keunenhuis.

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *