René Doppen en Daniël Schmitz

In Bed Met… Angelique Krüger

De 50-jarige Gelderse televisiepersoonlijkheid Angelique Krüger bewoont sinds kort met haar man, twee honden en vier geiten boerderij ‘De Zoere’ op de Haart, gemeente Aalten. “Dit is mijn droomhuis, hier wil ik oud worden, hier ben ik thuis”, zegt ze dromerig.

Angelique Krüger poseert in haar bed. Het plafond, wit gestuukt met ruwe steunbalken, geven de kamer een stoer karakter. Ze zegt: “We zijn bezig met het verbouwen van een Bed & Breakfast, hopelijk lukt het om nog dit jaar open te gaan. Of ik al een naam heb bedacht, haha nou, ik denk dat het ‘De Zoere’ wordt, de buurt zal vast niet blij zijn als we het ‘Krüger Park’ zouden noemen…”

Perfect

Ze is klein van stuk, kordaat, goedlachs, spontaan. En open. Ze vertelt honderduit over haar leven, haar baan, de vele malen dat ze is verhuisd. En spaart zichzelf niet. “Ik merk dat, nu ik vijftig ben, de onrust iets verdwijnt. Ik heb een prachtige baan, we hebben ons droomhuis gevonden. Het is een aanleun-landgoed en prachtig verbouwd. En moet je dat uitzicht zien, niet normaal, dat denk ik elke ochtend! De reeën lopen hier soms in de tuin en er nestelt een kerkuil in de schuur. Prachtig toch!” De keuze om in de Achterhoek te gaan wonen is een bewuste. Angelique: “Het naoberschap, dat mensen naar elkaar omkijken, spreekt me enorm aan. Zaterdagmiddag houden we het intrekkersmaal, bijna alle buren komen!”

Angelique is geboren in Haarlem, ze groeide op in Friesland. Haar jeugd was verre van fijn. Nadenkend, haar hoofd op haar handen gesteund, haalt ze herinneringen op: “Mijn ouders hebben bij een auto-ongeluk hun tweejarige dochter verloren. Ze kwamen na de begrafenis pas bij uit coma. Daarna ben ik geboren. Mijn moeder zag mij als de vervanger van haar dochter, mijn overleden zusje, voor mijn vader was mijn geboorte één van de redenen om ervandoor te gaan. Ik heb nooit aan de wensen van mijn moeder kunnen voldoen.”

‘Het naoberschap, dat mensen naar elkaar omkijken, spreekt me enorm aan’

‘Alle aandacht vulde een leegte’

Ze hunkerde naar aandacht, wilde zo graag gezien worden. Ze weet nog: “Ik zat op de Havo toen ik als veertienjarige naar een nieuwe opleiding in Oosterbeek mocht die opgezet is door twee theatermakers. Ik deed auditie, moest dansen, een tekst leren en improviseren. Ja doodeng… ik zou het nu niet meer durven… maar ik werd aangenomen en verhuisde naar een pleeggezin in Arnhem. Mijn moeder zei later dat ze niet had verwacht dat ik zou worden aangenomen.” 

Na haar opleiding werkte ze in de horeca. Angelique Krüger: “Daar leerde ik een format-maker kennen, iemand die tv-programma’s ontwikkelt, en mocht een keer mee als publiek. Ik stelde brutale vragen en werd gevraagd om pilot-programma’s te presenteren. Zo leuk, alleen was dat eenmalig. Als de formats waren verkocht werden ze gepresenteerd door bijvoorbeeld Linda de Mol!”

Gelukkig

Als ZZP-er werkt Angelique voor Omroep Gelderland en ze verhuurt zich als dagvoorzitter bij bijvoorbeeld congressen. “Zomer in Gelderland presenteer ik al tien jaar en momenteel zijn we aan het draaien voor ‘Dorpshuis van het Jaar’. Met name Zomer in Gelderland is pittig, het is een live uitzending dus als je daar komt dan moet het gebeuren.” En nadenkend: “Alle aandacht vulde aanvankelijk een leegte die ik voelde vanuit mijn kindertijd. Later besefte ik dat dat natuurlijk niet zo werkt. Elk nadeel heeft zijn voordeel, mijn jeugd heeft van mij een vechter gemaakt en daardoor ook veel gebracht! Ik prijs me gelukkig, hopelijk mag ik nog veel mooie programma’s maken. En ik heb mijn thuis gevonden in ‘De Zoere’!” 

Meer In Bed Met? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *