Anke Aalvanger

In Bed Met… Anke Aalvanger

Anke Aalvanger volgde na de middelbare school een sportmanagementopleiding, maar kwam via via in de ‘haren’ terecht. “Ik werd door een haarextensionsmerk intern opgeleid tot extensionspecialist en was daarvoor vijf dagen per week onderweg.” Dat leverde echter soms frustratie op. “Ik wilde op mijn vrije zaterdagen mijn nagels laten doen, naar de kapper en de schoonheidsspecialist. Bijna elke zaterdag wel wat. Ik dacht dan vaak: Dit moet toch efficiënter kunnen”, vertelt Anke tijdens het interview bij Brudo slaapkamerspeciaalzaak in Doetinchem.

Uiteindelijk besloot ze de handschoen zelf op te pakken. Tien jaar geleden begon ze in de Waterstraat in Doetinchem de Beautyfabriek. Daar zit alles onder één dak. Kapsalon, schoonheidssalon en nagels. Het was vrijwel direct een groot succes! “We zijn destijds als drie ZZP’ers gestart in onze eigen specialisatie. Inmiddels is de bedrijfsstructuur veranderd en is er ook een tweede salon, want vijf jaar geleden werd in Apeldoorn een tweede Beautyfabriek geopend. “Die salon was bij overname destijds op sterven na dood, dus dat was hartstikke spannend. Nu draait de salon gelukkig echt goed. Bedrijfsleider daar is Britt. Zij begon bij ons in Doetinchem tijdens haar stage en heeft daarna altijd bij ons gewerkt. Ze is nog hartstikke jong, maar ze doet het super en daar ben ik heel trots op, want ze komt echt uit onze eigen koker.”

Klantenkring

Inmiddels heeft Anke vijftien werknemers in vaste dienst en op ZZP-basis komt maandelijks een cosmetisch arts van een grote kliniek in Amsterdam. “Het is een heel fijn team. Allemaal leuke vrouwen, die passie hebben voor het werk. We hebben een brede klantenkring, van vrouwen en ook mannen tussen de 20 en 60 jaar. Waar we echt in gespecialiseerd zijn is in krullen knippen en verzorgen en natuurlijk extensions en haartoevoeging. Daar zijn we landelijk bekend om, we doen dit dagelijks en we hebben zoveel merken en systemen!  Het is fijn om iemand dankzij onze behandeling helemaal blij en stralend de deur uit te zien gaan.”

Eerlijk

De trends voor komend voorjaar zijn dat het weer allemaal heel natuurlijk mag. “We kiezen voor het haar heel natuurlijke kleuringen, daarmee heb je weinig onderhoud en oogt het heel fris en naturel. Momenteel is het is een fijn seizoen voor de huid. Doordat de zon zich minder laat zien kunnen we intensiever behandelen voor nog meer resultaat.” Anke en haar team maken het liefst gebruik van Hollandse merken, zoals het haarmerk van het van oorsprong Amsterdamse Keune. “Het is fijn om merken te gebruiken waarvan de bedrijven en leveranciers helder, eerlijk en duurzaam zijn.”

Iseldoks

Voor Anke staat er dit jaar nog een andere grote uitdaging op de agenda, namelijk de verhuizing van de Beautyfabriek naar Iseldoks, het nieuwbouwproject aan de Oude IJssel. “Het wordt een geweldig mooie uitbreiding en daarmee worden we de grootste salon van de regio, maar het is ook een flinke uitdaging. Daarna wil ik zeker nog verder uitbreiden in de regio, maar eerst wil ik dit project afgerond hebben.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *